7.3 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialMAE: Nu se confirmă informaţia privind arestarea unui român de pe nava...

MAE: Nu se confirmă informaţia privind arestarea unui român de pe nava scufundată în portul Bombay

Ambasada României la New Delhi se află în contact cu cei doi cetăţeni români aflaţi la bordul navei scufundate săptămâna trecută, la Bombay, iar informaţia conform căreia unul dintre aceştia ar fi fost arestaţi nu se confirmă, informează Mediafax.

“Ambasada României la New Delhi se află în contact cu cei doi cetăţeni români aflaţi la bordul navei scufundate, iar informaţia conform căreia ar fi fost arestaţi nu se confirmă. Menţionăm că în prezent compania angajatoare a celor doi marinari români desfăşoară procedurile necesare pentru întoarcerea în ţară a acestora”, a precizat, luni, Ministerul de Externe.

Precizarea MAE vine după ce Times of India, în ediţia electronică, a relatat, sâmbătă, că poliţia indiană i-a arestat pe căpitanul iordanian şi pe inginerul-şef de naţionalitate română ai navei MV Rak, scufundată joi în largul portului indian Bombay, pentru neglijenţă şi punerea în pericol a vieţii altor persoane.

MAE nu a făcut nicio precizare sâmbătă. Duminică, Times of India a relatat că inginerul-şef român şi căpitanul iordanian al navei MV Rak, arestaţi sâmbătă pentru neglijenţă şi punerea în pericol a vieţii altor persoane, au fost eliberaţi pe cauţiune.

Nava MV Rak Carrier, sub pavilion panamez, transporta 60.000 de tone de cărbune din Indonezia spre India şi s-a scufundat joi, la aproximativ 40 de kilometri de coastele Indiei, la câteva ore după ce emisese un semnal de tip SOS. Membrii echipajului, format din indonezieni, iordanieni şi români, au fost salvaţi de elicoptere ale Pazei de Coastă indiene.

MAE precizase iniţial, vineri, că ambasada României la New Delhi a contactat autorităţile indiene pentru a solicita informaţii cu privire la starea echipajului navei cargo care s-a scufundat în largul oraşului Bombay. “Ministerul Afacerilor Externe indian a informat că toţi membrii echipajului sunt în afara oricărui pericol, aceştia fiind transferaţi pe alte nave”, precizase MAE, subliniind că marinarii români aflaţi la bordul navei scufundate nu au solicitat sprijin consular sau vreo altă formă de asistenţă din partea Ambasadei României în India.

Cele mai citite

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...
Ultima oră
Pe aceeași temă