21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMAE: N.Popa a cerut prelungirea pasaportului la 13 februarie 2001, cand nu...

MAE: N.Popa a cerut prelungirea pasaportului la 13 februarie 2001, cand nu avea interdictie

Nicolae Popa s-a prezentat la 13 februarie 2001 la Ambasada Romaniei de la Jakarta fiindu-i prelungit la cerere pasaportul simplu pana la 16 iulie 2004, a precizat, vineri, MAE, mentionand ca la acea data nu figura cu vreo interdictie in baza careia sa-i fie refuzat acest serviciu consular.

"Conform datelor existente in arhiva Ambasadei Romaniei in Indonezia, Nicolae Popa s-a prezentat in ziua de 13 februarie 2001 la sediul misiunii din Jakarta si a solicitat prelungirea valabilitatii pasaportului simplu, aceasta data fiind cu un an inainte de ziua in care a fost emis mandatul de arestare", explica Ministerul de Externe intr-o serie de precizari remise Mediafax.

MAE adauga ca Ambasada Romaniei la Jakarta a prelungit pasaportul simplu pana la data de 16 iulie 2004, conform normelor legale in vigoare la acea data.

"Motivul prezentat de cetateanul roman pentru aceasta prelungire a fost necesitatea de a avea un pasaport simplu valabil pe o perioada mai mare de 6 luni, astfel incat sa poata obtine viza indoneziana", spune MAE.

Totodata, sursa citata precizeaza ca in urma verificarii arhivei Ambasadei Romaniei la Jakarta, Nicolae Popa nu a mai solicitat niciun fel de serviciu consular misiunii diplomatice dupa data de 13 februarie 2001.

"Avand in vedere ca mandatul de arestare a fost emis in ianuarie 2002, la momentul prelungirii pasaportului simplu de catre Ambasada Romaniei la Jakarta Nicolae Popa nu figura cu vreo interdictie in baza careia acest serviciu consular sa ii fie refuzat", mentioneaza MAE.

Nicolae Popa nu figureaza in evidentele MAE ca detinator de pasaport diplomatic sau de serviciu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă