7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialMAE: N.Popa a cerut prelungirea pasaportului la 13 februarie 2001, cand nu...

MAE: N.Popa a cerut prelungirea pasaportului la 13 februarie 2001, cand nu avea interdictie

Nicolae Popa s-a prezentat la 13 februarie 2001 la Ambasada Romaniei de la Jakarta fiindu-i prelungit la cerere pasaportul simplu pana la 16 iulie 2004, a precizat, vineri, MAE, mentionand ca la acea data nu figura cu vreo interdictie in baza careia sa-i fie refuzat acest serviciu consular.

"Conform datelor existente in arhiva Ambasadei Romaniei in Indonezia, Nicolae Popa s-a prezentat in ziua de 13 februarie 2001 la sediul misiunii din Jakarta si a solicitat prelungirea valabilitatii pasaportului simplu, aceasta data fiind cu un an inainte de ziua in care a fost emis mandatul de arestare", explica Ministerul de Externe intr-o serie de precizari remise Mediafax.

MAE adauga ca Ambasada Romaniei la Jakarta a prelungit pasaportul simplu pana la data de 16 iulie 2004, conform normelor legale in vigoare la acea data.

"Motivul prezentat de cetateanul roman pentru aceasta prelungire a fost necesitatea de a avea un pasaport simplu valabil pe o perioada mai mare de 6 luni, astfel incat sa poata obtine viza indoneziana", spune MAE.

Totodata, sursa citata precizeaza ca in urma verificarii arhivei Ambasadei Romaniei la Jakarta, Nicolae Popa nu a mai solicitat niciun fel de serviciu consular misiunii diplomatice dupa data de 13 februarie 2001.

"Avand in vedere ca mandatul de arestare a fost emis in ianuarie 2002, la momentul prelungirii pasaportului simplu de catre Ambasada Romaniei la Jakarta Nicolae Popa nu figura cu vreo interdictie in baza careia acest serviciu consular sa ii fie refuzat", mentioneaza MAE.

Nicolae Popa nu figureaza in evidentele MAE ca detinator de pasaport diplomatic sau de serviciu.

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă