31.5 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialMAE: În perioada următoare vor avea loc mai multe proteste în Grecia

MAE: În perioada următoare vor avea loc mai multe proteste în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să călătorească în perioada următoare în Republica Elenă că principalele sindicate din aceasta ţară organizează mai multe acţiuni de protest faţă de măsurile de austeritate iniţiate de guvern.

Sindicatul controlorilor de trafic aerian a anunţat că va protesta ca urmare a faptului că orele suplimentare nu mai sunt plătite, iar acţiunea va conduce la întârzierea zborurilor în spaţiul aerian elen.

Sindicatele vameşilor şi angajaţilor din sectorul de impozite şi taxe au anunţat o grevă de 48 de ore, începând de luni. Sindicatul profesorilor din Republica Elena (DOE) va organiza o grevă de 24 de ore la data de 22 septembrie.

Demonstraţiile se vor desfăşura în centrul oraşului Atena în zona pieţelor „Omonia” şi „Sintagma”.

Pentru a evita apariţia unor situaţii neplăcute pe parcursul deplasării în Republica Elenă, cetăţenii români sunt sfătuiţi să se intereseze din timp asupra situaţiei de pe plan local, evitând zonele unde au loc acţiuni de protest.

Pentru detalii suplimentare, cetăţenii români pot contacta Ambasada României la Atena, respectiv Consulatul General al României la Salonic.

Cele mai citite

România, tot mai aproape de eliminarea vizelor pentru SUA: rata de respingere a cererilor de viză scade sub 3%

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat recent că România a atins un prag esențial pentru admiterea în programul Visa Waiver al Statelor Unite, subliniind că...

Record de returnare a ambalajelor în sistemul Garanție Returnare

În primele nouă luni de funcționare a sistemului Garanție Returnare (SGR), românii au returnat aproape 1,9 miliarde de ambalaje, iar luna trecută, peste un...

Octombrie începe cu vreme rece și ploi abundente, urmată de o încălzire ușoară, conform prognozei ANM

Luna octombrie aduce un debut cu temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite și precipitații abundente în mai multe regiuni, potrivit prognozei publicate vineri de...
Ultima oră
Pe aceeași temă