21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMAE: Din informatiile detinute pana acum, nu exista romani afectati de deflagratia...

MAE: Din informatiile detinute pana acum, nu exista romani afectati de deflagratia din Italia

In prezent, nu exista romani afectati de deflagratia produsa in cursul noptii in Italia, a declarat purtatorul de cuvant al MAE, Alin Serbanescu, marti, pentru Mediafax.
"Din datele pe care le avem pana in prezent, nu rezulta ca ar fi romani afectati de evenimentele petrecute", a spus Serbanescu.
El a subliniat ca este vorba de informatii preliminare si ca ambasada se afla in contact cu autoritatile italiene si intreprinde verificarile si demersurile necesare.
Cel putin 13 persoane au murit in explozia unui vagon care transporta GPL (Gaz petrolier lichefiat) la Viareggio, in nord-vestul Italiei, potrivit unui bilant furnizat marti de pompierii italieni, transmite AFP.
Accidentul s-a soldat cu ranirea a circa 50 de persoane, dintre care 35, care au suferit arsuri intr-o proportie foarte mare pe suprafata corpului lor, sunt in stare "grava" sau "foarte grava", potrivit centrului de coordonare al pompierilor de la Roma.
Doua imobile de mici dimensiuni s-au prabusit. Intr-unul dintre acestea locuiau 18 persoane, dintre care foarte multe au supravietuit "dar exista temeri ca sub daramaturi s-ar putea afla in continuare cateva persoane", a precizat comandantul pompierilor italieni, Antonio Gambardella.
"Am scos (de sub daramaturi) un baiat in varsta de opt ani, la ora 01.30 GMT (04.30, ora Romaniei)", a declarat el cu putin inainte de ore 02.00 GMT (05.00 ora Romaniei).
Accidentul s-a produs la miezul noptii in apropierea garii orasului Viareggio, in urma deraierii unui vagon-cisterna dintr-un sir de 14 vagoane ce transportau GPL (gaz petrolier lichefiat), potrivit lui Gambardella.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă