15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialMăcelăriţi de arbitru, gălăţenii au cedat la scor cu Astra

Măcelăriţi de arbitru, gălăţenii au cedat la scor cu Astra

Salvatorii din trecut s-au transformat în oi negre de data aceasta. Veteranii Sergiu Costin şi Gabi Paraschiv au părăsit terenul de joc încă din prima parte a partidei cu Astra Giurgiu, iar inferioritatea numerică s-a transformat în „catastrofă” pentru gălăţeni. Oaspeţii au marcat de patru ori şi au ratat cel puţin alte cinci ocazii uriaşe, iar Oţelul aşteaptă cu înfrigurare meciurile care urmează.

După două săptămâni de pauză, meciul cu Astra venea ca un test important pentru fosta campioană, dar şi pentru Ionuţ Badea, obligat să găsească rapid o soluţie pentru înlocuirea lui Neagu, ajuns între timp la Steaua. Alesul a fost Adăscăliţei, un puşti de 18 ani care promite, dar care nu a convins, iar Astra s-a instalat din primul minut în jumătatea gălăţeană. Pe acest fond, cu mijlocaşii clar puşi în dificultate de astrali, gălăţenii au cedat prima dată în minutul 17, dar Boşneag a făcut minuni în faţa macedoneanului Ivanovski şi a păstrat tabela intactă. Doar un minut, pentru că mijlocaşul oaspeţilor Cristescu a făcut slalom prin defensiva fostei campioane şi a marcat pentru 0-1 (18’).

Condus şi fără perspective de a câştiga jocul la mijloc, Badea a mutat încă din minutul 28 când l-a introdus pe Milea în locul lui Filip, dar aspectul jocului nu s-a schimbat radical. La zece minute de la intrarea lui Milea, Costin a făcut un fault din postura de ultim apărător, dar a scăpat doar cu galben, Galaţiul scăpând şi el de un 0-2 la lovitura liberă care a urmat.

Finalul de primă repriză a fost catastrofal pentru gazde. Mai întâi Costin a primit al doilea galben după o intrare dură la Ivanovski, iar apoi, în prelingiri, Paraschiv a fost eliminat pentru un fault la Laban, însă într-o fază extrem de dubioasă şi tratată cu prea multă duritate de central: Adăscăliţei a fost faultat dur în faza premergătoare, iar intrarea lui Paraschiv n-a fost nici pe departe de roşu, francezo-cipriotul din lotul Astrei amplificând mult duritatea faultului. Sebastian Colţescu a „înghiţit găluşca” şi a terminat orice speranţă pentru Galaţi.

După pauză, pe teren a fost doar Astra, logic, dacă ţinem cont de eliminări, iar Cristea (46’), Ivanovski (63’) şi Pedro Santos (75’) au dus scorul la un neverosimil 0-4, stabilind una dintre cele mai drastice înfrângeri ale Galaţiului în ultimii ani.

Desfiinţaţi de conducere

Imediat după meci, vizibil afectat de joc şi rezultat, managerul Oţelului Narcis Răducan, i-a demolat la TV pe veteranii Galaţiului: „Foarte multe lucruri nu mi-au plăcut, sunt dezamăgit. Dezamăgiţi sunt şi suporterii. Nu poţi lăsa doi dintre cei mai experimentaţi jucători să ia cartonaşe roşii la 70 de metri de poartă. Trebuie amendaţi imediat! Repriza a 2-a a fost un haos. Este tristeţe, însă trebuie să ridicăm capul şi să găsim soluţii. Cu banii suntem la zi, nu ai niciun motiv să pierzi cu 4-0 acasă. Vom lua masuri impotriva acestor acte de indisciplina, astea nu sunt faulturi de joc. Arbitrul nu a greşit. Deciziile au fost corecte”, a spus Narcis Răducan la Dolce Sport.

Managerul este totuşi contrazis de antrenorul Ionuţ Badea, care a considerat partida doar un accident, iar deciziile centralului exagerate.

„Acest meci îl trec la un accident, deşi el a cam fost provocat de arbitru pentru că cele două eliminări poate că au acoperire regulamentară, dar în nici un caz n-au fost în spiritul jocului”, a declarat antrenorul la conferinţa de presă care a urmat meciului.

Au jucat:

Oţelul: Boşneag – Cojoc, Sîrghi, Costin, Popescu – Adăscăliţei (55 Antunes), Filip (28 Milea), Giurgiu, Marquinhos (69 Sipovici) – Paraschiv, Iorga.

Astra: Coman – Măţel, Găman, Ben Yousef, Morais – Takayuki, Laban, Ebache (46 Miguel), Cristescu (76 Budescu) – De Amorim, Ivanovski (68 Bukari)

6 goluri au marcat Gălăţenii în acest sezon, trei dintre ele prin brazilianul Marquinhos.

Cele mai citite

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Familia Regală a strâns laolaltă tineri, elite și politicieni din cadrul Ploieşti, Capitala tineretului din România 2024

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a găzduit, miercuri, la Palatul Elisabeta, seara dedicată municipiului Ploieşti, Capitala tineretului din România în anul 2024, eveniment în...
Ultima oră
Pe aceeași temă