21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMacara scoasa din Bistrita

Macara scoasa din Bistrita

Macaraua de 80 de tone care a cazut la finele saptamanii trecute in Bistrita, la Bacau, a fost scoasa din albia raului cu ajutorul altor doua utilaje, joi.
Mai intai, timp de mai multe zile, muncitorii au construit un dig in jurul locului unde s-a prabusit macaraua si au pompat apa afara. Miercuri a fost adusa de la Oradea o macara de 400 de tone, careia i s-a adaugat ieri o alta macara, de la Iasi. Timp de mai multe ore, cele doua utilaje imense s-au straduit sa scoata macaraua din malul Bistritei. In paralel, s-a executat un pod de tuburi si peste 10.000 de metri cubi de balastru si pamant au fost turnate in albia raului pentru a crea o cale de acces. Aceasta va fi folosita pana la construirea, in aval de podul existent, a unui alt pod, pe structura metalica, pod ce ar urma sa fie folosit de autovehicule pana in iarna, cand se preconizeaza finalizarea lucrarilor la primul tronson al podului de beton.  Macaraua prabusita vinerea trecuta de pe pod a rupt o fasie din prima banda de rulare, ceea ce a determinat autoritatile locale sa inchida total circulatia. Pana la definitivarea podului de tuburi, traficul peste raul Bistrita se desfasoara in continuare pe o varianta ocolitoare, prin comuna Letea Veche.

Consilierii municipali bacauani au cerut socoteala primarului Romeo Stavarache pentru situatia creata la podul de peste raul Bistrita. "Problema aceasta priveste nu doar Bacaul, e vorba despre toata zona de nord a tarii. Vreau sa stiu cine raspunde de-acum inainte de problema acestui pod", a spus consilierul independent Laurian Lucas.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă