11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialLudovic Orban, despre dosarul de corupție: Nu mi-am folosit influența politică, nu...

Ludovic Orban, despre dosarul de corupție: Nu mi-am folosit influența politică, nu am luat niciun ban

Deputatul PNL Ludovic Orban s-a prezentat, marți, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), unde a avut loc un nou termen în dosarul în care este acuzat de folosirea influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite. În acest context, el a declarat că este nevinovat, că nu a luat niciun ban și nu are ce să denunțe, pentru că în jurul său nu au fost săvârșite ilegalități, potrivit Agerpres.

„Sunt nevinovat, nu am săvârșit vreo infracțiune, nu mi-am folosit influența politică, nu am luat niciun ban. (…) Am fost întotdeauna un om care a respectat legea, un om care am fost corect și cinstit și practic nu am ce să denunț din moment ce în jurul meu nu s-au săvârșit ilegalități”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a fost acuzat şi pus sub control judiciar în 11 aprilie, iar în aceeaşi zi liberalul a anunţat că îşi retrage candidatura la Primăria Capitalei şi demisionează din funcţiile de prim-vicepreşedinte PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Ludovic Orban este acuzat că ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru campania electorală.


CITEȘTE ȘI: Denunțătorul lui Ludovic Orban, în dosarul de trafic de influență: Mi s-a cerut suma de 50.000 de euro, pentru a fi dată managerilor de la B1 şi Realitatea TV, sub titlu privat


 

Anchetatorii susțin că la data de 1 martie 2016, „inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.Banii ar fi fost ceruţi pentru a fi remişi către două posturi de televiziune, „cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni”, arată DNA.

Conform DNA, data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-ar fi pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic ar fi precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni, potrivit DNA.

Procurorii anticorupție mai precizează că omul de afaceri ar fi acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri.

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă