20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialLucian Bălan acuză Steaua

Lucian Bălan acuză Steaua

Lucian Bălan, fostul fotbalist al Stelei, omul care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986, care a încercat să se sinucidă la sfârşitul săptămânii trecute, arată cu degetul spre fosta sa echipă când încearcă să-şi explice acţiunea disperată.

Bălan spune că l-a avertizat pe Helmuth Duckadam, fostul sau coleg şi actual preşedinte al Stelei, că i-a „luat dreptul la viaţă” atunci când l-a concediat, după cum informează cotidianul Prosport în ediţia tipărită de luni, citată de ziare.com.

„A fost o decizie anticipată. Din momentul în care am aflat că voi fi dat afară i-am spus lui Duckadam că mi-au luat dreptul la viaţă. Urma să mă căsătoresc şi să-mi refac viaţa în Bucureşti. Am zis că, dacă tot vor să-mi ia dreptul la viaţă, să le dau o mână de ajutor”, a declarat Bălan.

Fost antrenor de juniori în Ghencea, Lucian Bălan nu l-a uitat nici pe Titi Dumitriu, şeful departamentului juvenil de la Steaua, pe care îl acuză, mai mult sau mai puţin voalat, de selecţia dezastruoasă a copiilor.

„A început o luptă cu noi, antrenorii de la juniori, după plecarea lui Piţurcă. Problema este că selecţia se face subiectiv la Steaua. Vin copii din provincie, care beneficiază de masă şi cazare şi sunt de nivel mediu, iar noi nu acceptăm asta”, acuză Bălan, care continuă apoi şi mai dur: „Dumitriu e genul care pândeşte orice ocazie prielnică pentru a obţine ceva. Sunt convins că nu Gigi a decis să fiu dat afară, ci Dumitriu şi Argăseală. Ei doi l-au influenţat pe Becali. Ei, bine, mie mi-e silă de astfel de caractere! Ţiţi Dumitriu e genul de lipitoare”, a declarat Bălan în Click.

Fostul campion al Europei a demontat apoi acuzaţiile aduse după concediere, spunând că nu a venit băut la antrenamentele echipei.

„Dacă distinsa conducere a Stelei şi-ar fi dorit antrenori sfinţi, ar fi făcut mai bine dacă ar fi apelat direct la Dumnezeu, nu la fotbalişti de valoare ai României. Da, am datorii. Cine nu are datorii în ziua de azi? Cât am lucrat la Steaua, mai bine de două luni, nu am primit niciun fel de salariu, nimic. Mai mult, nu mi s-a încheiat nici contractul, m-au amânat cât au putut până şi la acest capitol. Greşelile mi le asum. Recunosc că nu am fost uşă de biserică. Însă am coloană vertebrală şi spun lucrurilor pe nume. Probabil că prin asta am deranjat pe cine nu trebuia. Da, am mai jucat la jocuri de noroc, am mai băut, dar nu la antrenamente. Asta poate confirma oricine mă cunoaşte. Dacă era după mine, aş fi stat zi şi noapte pe teren. Fotbalul a fost lucrul cel mai de preţ din viaţa mea”, a mai spus Bălan în Click.

Bălan nu l-a uitat nici pe patronul Stelei, Gigi Becali, căruia i-a urat să fie ajutat de Dumnezeu în aceeaşi măsură în care şi el ajută pe alţii.

„Becali este un mare, mare, accentuez, mare religios. Îi transmit că mă rog la Dumnezeu să-l răsplătească după faptele sale. Pe restul nu-i blestem, le doresc doar să aibă parte de acelaşi tratament de care m-am ‘bucurat’ eu, anul acesta, la Steaua”, a precizat Bălan.

Lucian Bălan, în vârstă de 51 de ani, se află internat la Spitalul Municipal din Sighetu-Marmaţiei, după ce a înghiţit mai multe pastile cu intenţia de a se sinucide.

Fost fotbalist la Steaua, titular în echipa de aur care se impunea în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, Bălan a dus o viaţă dezordonată, asupra căreia excesul de alcool şi-a pus serios amprenta. A pierdut tot ce a câştigat în activitatea sportivă, s-a împrumutat cu mult peste posibilităţile sale şi a sfârşit într-un spital, la secţia psihiatrie, după o tentativă de suicid.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă