21.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialLoyos eliberat, Racz acuzat de un alt viol

Loyos eliberat, Racz acuzat de un alt viol

Un tribunal italian a anulat ordinul de mentinere in arest a celor doi romani arestati in dosarul violarii unei adolescente de 14 ani, la Roma, in noaptea de Sfantul Valentin, relateaza agentia de presa AGI, consultata de Realitatea TV.

Karol Racz si Alexandru Isztoika Loyos au fost arestati in februarie, fiind acuzati de violarea unei adolescente in varsta de 14 ani, la Roma, in 14 februarie si de agresarea prietenului acesteia.

In baza deciziei instantei, Loyos va fi pus in libertate, in timp ce Racz va ramane in arest, fiind acuzat de violarea unei italience in varsta de 41 de ani, in 21 ianuarie.

Procurorul insarcinat cu dosarul, Vicenzo Barba, ceruse mentinerea in arest a celor doi romani, pe care ii considera responsabili pentru viol sau "complici morali" la comitea agresiunii sexuale. "Sunt convins ca cei doi romani au fost in parcul Caffarella. Daca nu ei sunt cei care au comis agresiunea sexuala, au asistat la acest fapt", a spus procurorul.

Argumentandu-si cererea de mentinere in detentie a celor doi romani, magistratul a amintit faptul ca Loyos a recunoscut initial fapta si a descris agresiunea. In ceea ce priveste rezultatele testelor ADN, favorabile celor doi acuzati, procurorul a explicat ca "este vorba despre date continute intr-un raport preliminar, deci nu sunt definitive".

In plus, procurorul a prezentat declaratia unui martor aflat in zona in momentul violului, care i-ar fi vazut pe Racz si pe Loyos in parcul Caffarella. Martorul ar fi facut aceasta declaratie in cursul unei audieri din cadrul altei proceduri judiciare.

Cele mai citite

Reușită istorică: Simone Tempestini a câștigat prima etapă a Campionatului European de Raliuri

Simone Tempestini a devenit primul pilot român din istorie care a câștigat o etapă din Campionatul European de Raliuri după ce s-a impus, în...

Elevii și profesioniștii în Drept s-au întâlnit într-un eveniment de educație juridică organizat de UNBR

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) și Institutul Sportiv Român (ISR) au organizat evenimentul eFAST GAMING ȘI SPORT, care s-a desfășurat la...

Prețul petrolul a înregistrat o creștere după atacul Iranului asupra Israelului

Iranul a lansat sâmbătă seara târziu drone explozive și rachete asupra Israelului, ca represalii la un presupus atac israelian asupra consulatului său din Siria la 1...
Ultima oră
Pe aceeași temă