9.9 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialLondra: Trei persoane suspectate de "tentativă de omor" vizând poliţişti, arestate

Londra: Trei persoane suspectate de “tentativă de omor” vizând poliţişti, arestate

Poliţia londoneză a arestat trei persoane suspectate de “tentativă de omor” vizând membri ai forţelor de ordine, în timpul violenţelor care au afectat capitala, a anunţat marţi Scotland Yard, după a treia noapte de violenţe, relatează AFP, citată de Mediafax.

Conform primelor elemente disponibile, un poliţist a fost lovit de o maşină la Brent, un cartier din nord-vestul Londrei, în timp ce încerca să oprească automobilişti suspectaţi că au participat la jefuirea unui magazin din apropiere, a anunţat poliţia într-un comunicat.

Şoferul uneia dintre maşini a pornit, lovindu-l pe poliţistul care a fost spitalizat şi se afla marţi dimineaţă în “stare stabilă”. Unul dintre colegii săi a fost de asemenea uşor rănit.

Trei suspecţi au fost arestaţi la scurt timp după incident.

Violenţele, declanşate la sfârşitul săptămânii trecute într-un cartier multietnic din nordul Londrei, au continuat şi s-au extins în noaptea de luni spre marţi, determinându-l pe premierul David Cameron să-şi scurteze vacanţa în Italia.

În total, 334 de persoane – între care un băiat de 11 ani – au fost arestate de la începutul violenţelor la Londra, iar 69 dintre ele au fost puse sub acuzare.

Ministrul de Interne, Theresa May, a calificat aceste violenţe ca “acte pur criminale”, promiţând că responsabilii vor fi aduşi în justiţie. “Nu există scuze pentru asemenea infracţiuni”, a declarat ea presei.

Ministrul le-a cerut de asemenea părinţilor să-şi supravegheze mai bine copiii, în urma mărturiilor privind prezenţa unor copii de zece ani printre tinerii care au comis jafuri.

May pare să excludă însă, în acest stadiu, recurgerea la armată sau la tunuri de apă, evocată de unii aleşi locali pentru a restaura calmul, în timp ce poliţia este criticată pentru incapacitatea de a gestiona situaţia.

“Poliţia britanică nu lucrează cu tunuri de apă. Poliţia britanică lucrează cu sprijinul diferitelor comunităţi”, a subliniat ea.

Cele mai citite

Preţurile produselor agricole au scăzut cu 13,36%, potrivit INS

Preţurile produselor agricole au scăzut în ultima lună a anului 2023 cu 13,36% raportat la decembrie 2022, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de...

Analfabeți pe șosele, pentru a elimina aroganțele în fața agenților care nu știu să citească

Ilustrație: Marian Avramescu După mulți ani de așteptare, mediul academic al legislației rutiere din Pitești a fost extins la nivel național. Este un demers gândit...

Ludovic Orban confirmă că partidele din Dreapta Unită vor avea candidați comuni: „Am discutat de principiu să ne unim peste tot unde e benefic”

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat duminică, la Ploieşti, referindu-se la colaborarea partidelor care formează Dreapta Unită la alegerile locale, că încă nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă