17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialLondra se implică logistic în conflictul din Irak

Londra se implică logistic în conflictul din Irak

Marea Britanie a anunțat că va transporta materiale militare ale altor state către forțele kurde din Irak, pentru a le sprijini în fața ofensivei jihadiste în nordul țării, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al autorităților de la Londra.

"Am acceptat să transportăm forţelor kurde material militar al altor state contribuitoare, pentru ca ele să poată proteja eficient numărul mare de refugiaţi, în contextul ofensivei lansate de Statul Islamic (SI), a anunţat Biroul premierului britanic, potrivit Mediafax.

Marea Britanie a trimis "în regiune un număr mic de elicoptere (de transport) de tip Chinook, pentru a avea mai multe opţiuni în cazul unui plan umanitar", a afirmat Guvernul britanic.

De asemenea, Ministerul Apărării a confirmat plecarea din Marea Britanie a unor avioane de luptă de tip Tornado cu destinaţia Cipru, cu scopul de a efectua misiuni de recunoaştere în Irak pentru a facilita operaţiunile umanitare.

Marea Britanie a efectuat, marţi, a doua misiune de paraşutare de alimente în nordul Irakului, mai scrie Mediafax.

După o primă misiune de paraşutare desfăşurată duminică, Forţele aeriene regale au lansat 15.900 de litri de apă şi 816 lămpi solare destinate minorităţii yazidi din zona Muntelui Sinjar.

Premierul britanic, David Cameron, şi ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, au dat asigurări că Marea Britanie nu va participa la misiunea americană de atacare prin raiduri aeriene a poziţiilor grupului terorist sunnit Stat Islamic, în nordul Irakului.

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă