10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialLondra se implică logistic în conflictul din Irak

Londra se implică logistic în conflictul din Irak

Marea Britanie a anunțat că va transporta materiale militare ale altor state către forțele kurde din Irak, pentru a le sprijini în fața ofensivei jihadiste în nordul țării, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al autorităților de la Londra.

"Am acceptat să transportăm forţelor kurde material militar al altor state contribuitoare, pentru ca ele să poată proteja eficient numărul mare de refugiaţi, în contextul ofensivei lansate de Statul Islamic (SI), a anunţat Biroul premierului britanic, potrivit Mediafax.

Marea Britanie a trimis "în regiune un număr mic de elicoptere (de transport) de tip Chinook, pentru a avea mai multe opţiuni în cazul unui plan umanitar", a afirmat Guvernul britanic.

De asemenea, Ministerul Apărării a confirmat plecarea din Marea Britanie a unor avioane de luptă de tip Tornado cu destinaţia Cipru, cu scopul de a efectua misiuni de recunoaştere în Irak pentru a facilita operaţiunile umanitare.

Marea Britanie a efectuat, marţi, a doua misiune de paraşutare de alimente în nordul Irakului, mai scrie Mediafax.

După o primă misiune de paraşutare desfăşurată duminică, Forţele aeriene regale au lansat 15.900 de litri de apă şi 816 lămpi solare destinate minorităţii yazidi din zona Muntelui Sinjar.

Premierul britanic, David Cameron, şi ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, au dat asigurări că Marea Britanie nu va participa la misiunea americană de atacare prin raiduri aeriene a poziţiilor grupului terorist sunnit Stat Islamic, în nordul Irakului.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă