19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialLondra confirma al doilea focar de febra aftoasa

Londra confirma al doilea focar de febra aftoasa

Autoritatile britanice au confirmat ieri existenta unui al doilea focar de febra aftoasa, in apropierea primului, in Surrey si se astepta rezultatul testelor care ar permite identificarea sursei de contaminare.
Ministrul britanic al Mediului, Hillary Benn, a anuntat ca testele efectuate in cursul noptii asupra animalelor sacrificate intr-o a doua ferma au demonstrat prezenta virusului febrei aftoase. Cel de-al doilea focar se afla in interiorul perimetrului de excludere de trei km ce inconjoara ferma situata langa localitatea din Surrey, la circa 50 km sud-vest de Londra, unde a fost detectat virusul vinerea trecuta.
Un perimetru de excludere de trei km si unul de supraveghere de 10 km au fost impuse anterior in jurul primei ferme si in jurul sitului Pirbright, aflat la cativa km distanta de cele doua ferme, unde se afla un laborator de cercetari asupra animalelor, suspectat ca este sursa contaminarii.
La Pirbright, expertii si-au concentrat cercetarile asupra Merial Animal Health, un laborator farmaceutic privat, specializat in maladii animale. Situl este ocupat si de Institutul pentru sanatate animala (IAH), organism public de cercetare. UE a interzis orice export de animale si de produse animale din Marea Britanie spre statele membre, multe alte state, inclusiv Romania, suspendandu-si importurile la astfel de produse provenind din regat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă