19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialLondra: Autorul atacului cu cuțitul, plasat în arest

Londra: Autorul atacului cu cuțitul, plasat în arest

UPDATE 13.56: Bărbatul acuzat în atacul cu cuţit din Russell Square a fost plasat în arest, relatează ITV, citat de News.ro.

––-

Autorul atacului din centrul Londrei, acuzat că a ucis o turistă americană și că a rănit alte cinci persoane, va fi adus, sâmbătă, în fața judecătorilor, informează BBC, citat de News.ro.

Atacatorul, un tânăr norvegian de origine somaleză, a fost arestat la puțin timp după atacul comis în Russell Square, în centrul Londrei. Potrivit poliției, el a acționat în mod „spontan” și „la întâmplare”, cauzând moartea unei femei cu cetățenie americană și rănirea unor persoane din Australia, SUA, Israel și Marea Britanie, a precizat șeful adjunct al Scotland Yard, Mark Rowley.

Tânărul a fost arestat sub acuzația de omucidere. Totodată, reprezentantul poliției a declarat că el nu prezintă semne de radicalizare.
 

 

„Până acum, nu am găsit nicio probă de radicalizare care să sugereze că bărbatul arestat a acționat dintr-un motiv terorist. Ancheta de până acum indică tot mai mult că acest tragic incident a fost cauzat de probleme psihice”, a spus Rowley.

Potrivit poliției metropolitane londoneze, la ora locală 22.33 a fost înregistrat un apel, în care se raporta că a un bărbat înarmat cu un cuțit a fost văzut rănind mai multe persoane în Piața Russel. Polițiștii au ajuns la fața locului însoțiți de serviciul de ambulanță și au găsit șase răniți. O femeie, despre care nu se dau alte detalii, a primit îngrijiri medicale pe loc, dar după scurt timp a decedat. Se așteptau detalii despre celelalte victime.

La ora 22.39 a fost arestat un bărbat. În cursul arestării, un polițist a folosit un taser (armă neletală cu șocuri electrice — n. red.). 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă