14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialLondra: Autorul atacului cu cuțitul, plasat în arest

Londra: Autorul atacului cu cuțitul, plasat în arest

UPDATE 13.56: Bărbatul acuzat în atacul cu cuţit din Russell Square a fost plasat în arest, relatează ITV, citat de News.ro.

——-

Autorul atacului din centrul Londrei, acuzat că a ucis o turistă americană și că a rănit alte cinci persoane, va fi adus, sâmbătă, în fața judecătorilor, informează BBC, citat de News.ro.

Atacatorul, un tânăr norvegian de origine somaleză, a fost arestat la puțin timp după atacul comis în Russell Square, în centrul Londrei. Potrivit poliției, el a acționat în mod „spontan” și „la întâmplare”, cauzând moartea unei femei cu cetățenie americană și rănirea unor persoane din Australia, SUA, Israel și Marea Britanie, a precizat șeful adjunct al Scotland Yard, Mark Rowley.

Tânărul a fost arestat sub acuzația de omucidere. Totodată, reprezentantul poliției a declarat că el nu prezintă semne de radicalizare.
 

 

„Până acum, nu am găsit nicio probă de radicalizare care să sugereze că bărbatul arestat a acționat dintr-un motiv terorist. Ancheta de până acum indică tot mai mult că acest tragic incident a fost cauzat de probleme psihice”, a spus Rowley.

Potrivit poliției metropolitane londoneze, la ora locală 22.33 a fost înregistrat un apel, în care se raporta că a un bărbat înarmat cu un cuțit a fost văzut rănind mai multe persoane în Piața Russel. Polițiștii au ajuns la fața locului însoțiți de serviciul de ambulanță și au găsit șase răniți. O femeie, despre care nu se dau alte detalii, a primit îngrijiri medicale pe loc, dar după scurt timp a decedat. Se așteptau detalii despre celelalte victime.

La ora 22.39 a fost arestat un bărbat. În cursul arestării, un polițist a folosit un taser (armă neletală cu șocuri electrice — n. red.). 

 

Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...

Cutremur în Serbia, la granița cu România

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 s-a produs în această dimineaţă, la ora locală 8:42, în Serbia, la graniţa cu România, potrivit informaţiilor publicate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă