12.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialLondonezii luptă împotriva huliganilor... cu măturile

Londonezii luptă împotriva huliganilor… cu măturile

După trei nopţi de proteste violente, cetăţenii din Londra s-au decis să lupte împotriva huliganilor care le-au distrus oraşul, potrivit France 24.  S-au înarmat cu mături şi pungi de plastic şi au ieşit pe străzi pentru a repara pagubele produse de protestatari.

Încă de marţi dimineaţă, pe Twitter era plin de mesaje ale londonezilor care îşi încurajau concetăţenii să cureţe oraşul după cea mai violentă noapte din timpul protestelor.

Utilizatorii de Twitter au folosit tag-uri precum #riotcleanup şi #riotwomble. Ultimul a stârnit amuzamentul londonezilor pentru că provine dintr-o emisiune britanică pentru copii din anii ‘ 70  în care personajele,  care strângeau gunoiul din cartierul londonez- Wimbledon, erau numite “wombles”.

Unii dintre cetăţeni îşi folosesc îndemânarea pentru a ajuta la reconstrucţia oraşului. De exemplu un grup de meşteri s-a oferit să ajute gratis oamenii cărora le-au fost distruse casele sau magazinele în timpul luptelor.  Mai multe persoane oferă astfel de ajutor prin intermediul unei pagini de Facebook.  De asemenea, a mai fost creat un site care arată locurile care urmează să fie curăţate pentru ca oamenii să se poată alătura activităţii.

Aceste mobilizări pentru curăţarea oraşului ar putea să se prelungească pentru că multe persoane se tem că valul de violenţe nu a încetat. Poliţia spune că s-ar putea să urmeze o a patra noapte de proteste pentru că luni un băiat de 26 de ani a murit după ce a fost împuşcat într-o maşină.

Cele mai citite

CNAS bate câmpii, când e întrebată de concediile medicale fictive

Piața neagră a concediilor medicale false continuă să prospere în România, în ciuda afirmațiilor guvernanților, care promit reducerea sau chiar eliminarea fenomenului. Cotidianul național “România...

Von der Leyen anunță deblocarea fondurilor europene pentru Polonia

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat deblocarea fondurilor europene pentru Polonia, ca recunoaştere a acţiunilor noului guvern pro-european al premierului Donald...

Scad timpii de așteptare a bagajelor pe Aeroportul Henri Coandă

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti S.A. anunţă că a finalizat lucrările de modernizare a echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă