19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialLocuitorii din Berlin, sfătuiţi să aibă grijă la atacurile ciorilor

Locuitorii din Berlin, sfătuiţi să aibă grijă la atacurile ciorilor

Atacurile ciorilor asupra trecătorilor devin foarte frecvente în luna mai în Berlin, motiv pentru care anul acesta autorităţile locale i-au sfătuit pe locuitori să evite anumite zone, relatează AFP, potrivit Mediafax.

„Atenţie, ciori periculoase”. Din cauză că nu au luat în serios acest avertisment, anumiţi trecători au fost nevoiţi să se ferească de atacurile păsărilor mari şi negre.

„O paralelă cu filmul ‘Păsările’, regizat de Alfred Hitchcock, este uşor de făcut”, a spus Regine Grafe, directoarea serviciului pentru protejarea mediului şi naturii din cadrul Primăriei Berlinului.

„Este un fenomen natural”, a spus Anja Sorges, din cadrul confederaţiei pentru protejarea naturii din Berlin.

Luna mai este cea în care puii de cioară încearcă să-şi ia zborul, înainte de a părăsi cuibul, sub supravegherea mamelor lor, ce nu ezită să atace orice persoană care se apropie prea mult de aceştia, a explicat ea.

Este vorba doar despre „atacuri false” pentru a-i descuraja pe trecători, dar dacă nu ţin cont de avertisment, aceştia ar putea să fie răniţi.

Ciorile grive, cele mai numeroase în Berlin, au 50 de centimetri lungime şi circa un metru în anvergură, având ciocul şi ghiarele pe măsură.

Autorităţile municipale au optat pentru o campanie de informare, amplasând afişe în locurile cele mai „sensibile”, precum în apropierea Deutsche Theater din centrul Berlinului, unde un grup de ciori deosebit de agresive se stabileşte în fiecare an, a adăugat Grafe.

Poliţia a amplasat mai multe cordoane pe strada Karl-Liebknecht, situată în apropiere de Alexanderplatz. „Ciorile sunt animale foarte inteligente”, a căror agresivitate variază considerabil, subliniază Sorges. „Unele dintre acestea se adaptează foarte bine în apropierea oamenilor, altele mai puţin (…). Unele au avut experienţe nefericite cu oamenii”, a adăugat ea.

Numărul ciorilor nu variază foarte mult de la un an la altul şi nici cel al atacurilor, apreciează Sorges. „Mai degrabă oamenii sunt cei care uită că trebuie să coabiteze cu animalele în oraşe”, a conchis ea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă