13.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialLocalităţi din Bulgaria, fără electricitate şi apă, din cauza ninsorilor

Localităţi din Bulgaria, fără electricitate şi apă, din cauza ninsorilor

Mai multe localităţi din sudul Bulgariei au rămas fără electricitate şi apă curentă, duminică seara, din cauza ninsorilor abundente care se înregistrează de trei zile, serviciile de telecomunicaţii mobile fiind de asemenea întrerupte, relatează site-ul Novinite.com, conform Mediafax.

Alimentarea cu electricitate a fost întreruptă în peste 800 de locuri în sudul Bulgariei. Unele oraşe şi sate din regiunile Smolian şi Kardjalim precum şi zonele sudice din regiunea Pazardjik au rămas fără apă curentă, după ce pompele s-au oprit din cauza lipsei electricităţii.

Cele mai grav afectate sunt municipalităţile Madan, Zlatograd, Nedelino şi Rudozem, care sunt private de energie electrică de două zile.

Serviciile de telecomunicaţii mobile din aceste regiuni sunt de asemenea întrerupte. Operatorii de telefonie mobilă au promis că vor recurge la generatoare pentru a restaura reţeaua de telecomunicaţii din regiunile afectate.

Reţeaua de electricitate este avariată în mai multe zone din Munţii Rodopi, în care accesul este fie dificil, fie imposibil pentru moment, ceea ce înseamnă că va dura câteva zile până la reluarea alimentării cu energie electrică, a declarat ministrul bulgar de Interne, Veselin Vucikov.

Echipe ale armatei au fost trimise pentru a furniza alimente şi medicamente locuitorilor din regiunile Smolian şi Kardjali blocate de nămeţii de zăpadă, care ajung în unele locuri la doi metri înălţime.

Autorităţile au decretat stare de urgenţă în oraşul Velingrad, unde s-a depus un strat de zăpadă de peste un metru. Oraşele Batak şi Peştera din regiunea Pazardjik sunt de asemenea private de electricitate.

Ninsorile urmează să continue în regiunile montane din sudul Bulgariei şi luni, dar la o intensitate mai mică.

Troianovo 1, unul dintre puţurile de la mina de cărbune Mariţa Iztok, a suspendat operaţiunile duminică din cauza ploilor abundente, care au inundat puţul şi au perturbat traficul feroviar între mină şi centrala Mariţa Est 2 din apropiere.

Traficul rutier între Simeonovgrad şi oraşele Dimitrovgrad şi Galabovo a fost blocat din cauza revărsării unor râuri din regiunea Haskovo.

Cele mai citite

Cele mai surprinzătoare statistici ale pieței de mașini second hand din 2023: de la cele mai populate culori auto până la statistici privind fraudarea...

Deși piața mașinilor second hand a devenit mai transparentă în ultimii ani, încă mai este mult loc de îmbunătățire. Potrivit studiilor carVertical, companie de...

Judecătoare de la Curtea de Apel București, exclusă a cincea oară

Secţia disciplinară a CSM a decis luni excluderea din magistratură, pentru a cincea oară, a Danielei Panioglu, judecător la Curtea de Apel Bucureşti. Articolele...

România îşi promovează destinaţiile turistice la Târgul de Turism de la Berlin, în perioada 5-7 martie

Destinaţia turistică România va fi promovată, în perioada 5 - 7 martie, la cel mai mare şi important târg de turism din lume, organizat...
Ultima oră
Pe aceeași temă