25.8 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialLobby european pentru Andrei Marga

Lobby european pentru Andrei Marga

Succesorul socialistului Josep Borell in fruntea Parlamentului European, crestin-democratul german Hans Gert Pottering, va vizita municipiul Cluj-Napoca. Oficialul european va primi cu aceasta ocazie titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universitatii „Babes-Bolyai”.
Numirea oficialului strain i-ar putea aduce si un avantaj presedintelui Consiliului Academic al UBB, filosoful Andrei Marga. El este unul dintre intelectualii apreciati de Papa Benedict al XVI-lea, care este tot de origine germana.
Acesti factori i-ar putea aduce fostului ministru al Educatiei Nationale, Andrei Marga, sprijinul necesar pentru desemnarea in functia de comisar european. Aceasta, desi filosoful clujean spunea ca nu a primit nici o oferta concreta in acest sens si ca pentru moment este mai preocupat de scrierea cartilor sale decat de perspectiva de la merge la Bruxelles.
Profesorul Hans Gert Pottering este membru al Parlamentului european din anul 1979. Acesta a devenit presedinte al grupului parlamentar al Partidului Popular European din Parlamentul European din 1999. Din data de 1 ianuarie 2007, el va fi viitor presedinte al Parlamentului European.
Odata cu venirea in capitala Ardealului, liderul popularilor din Parlamentul European ar putea sa se intalneasca si cu membrii conducerii centrale a PNTCD (partid care este deja membru al PPE Ð n. r.), care se vor reuni tocmai pentru a se intalni cu Hans Gert Poettering.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă