9.9 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialLiviu Dragnea: Legea educaţiei este un troc politic între PDL şi UDMR

Liviu Dragnea: Legea educaţiei este un troc politic între PDL şi UDMR

Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, a declarat vineri, la Alexandria, într-o conferinţă de presă, că asumarea răspunderii guvernului pe Legea educaţiei este un troc politic între PDL şi UDMR, recunoscut, de altfel, de principalul partid de guvernământ, transmite NewsIn.

“Nu se justifică rapiditatea aprobării unui asemenea act normativ. De fapt, PDL a şi recunoscut, oricum nu mai aveau de ce să se ferească, a recunoscut că ăsta a fost trocul politic cu UDMR”, a susţinut Liviu Dragnea.

Dreptul acordat minorităţilor naţionale de a studia istoria şi geografia în limba maternă, în timpul gimnaziului şi al liceului, şi faptul că minorităţile vor învăţa limba română în regim de limbă străină a fost catalogat de Dragnea ca act de trădare naţională.

“În ce priveşte faptul că limba română este tratată în actuala lege a Guvernului României ca limbă străină în judeţele din Ardeal, noi îl considerăm ca un act de trădare naţională. Discutăm despre faptul că Guvernul României acceptă ca limba noastră, limba română, să fie tratată ca limbă străină într-un teritoriu românesc. Istoria şi geografia care să fie învăţate în limba maternă este în acelaşi registru” a declarat Dragnea.

Acesta i-a numit “trădători” pe toţi membrii coaliţiei de guvernământ pentru că au votat legea învăţământului.

“Tradiţia, cultura, istoria, să accepţi să fie învăţate de cetăţenii români în altă limbă decât limba română, sunt acte de trădare naţională pe care le face Boc şi guvernul pe care îl conduce, împreună cu tot arcul puterii. Toţi, de acolo, care votează lucrul ăsta, care susţin această lege, sunt nişte trădători”, a acuzat secretarul general al PSD.

Despre moţiunea de cenzură pe tema angajării răspunderii guvernului asupra Legii educaţiei, Liviu Dragnea a spus că este un semnal că PSD nu este de acord cu multe din prevederile legii şi că aplicarea acesteia va avea “efecte grave asupra educaţiei copiilor noştri”.

Cele mai citite

Date ANOFM. Care era numărul șomerilor din România la sfârșitul lunii ianuarie

Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost, în ianuarie 2024, de 2,98%, mai mică decât cea din luna ianuarie a anului 2023 cu...

Te-ai săturat de var care ține prea puțin? Ia VAR de la Superliga României! DUREAZĂ FOARTE MULT!!!

Ilustrație: Marian Avramescu Te-ai săturat de varul care nu ține suficient, indiferent de meșterii care vin la tine și te întreabă: cine v-a lucrat...

Un cunoscut club de fotbal din Italia își tranformă stadionul în parc solar

Udinese, cel mai „verde” club de fotbal din Italia şi al patrulea la nivel mondial, își continuă cursa spre atingerea obiectivului de zero emisii...
Ultima oră
Pe aceeași temă