28 C
Bucharest
Wednesday, 31 May 2023
HomeSpecialLiviu Dragnea, despre AEP: Noi vrem să avem câte un om acolo...

Liviu Dragnea, despre AEP: Noi vrem să avem câte un om acolo ca să vedem că datele care intră sunt datele corecte

Liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea a declarat că aceştia au adresat, vineri, o solicitare Biroului Electoral Central prin care cer ca fiecare partid să aibă un reprezentant la Agenţia Electorală Permanentă la momentul scanării proceselor verbale venite de la BEJ-uri și, totodată, să li se pună la dispoziție aplicațiile informatice care vor fi folosite pentru numărarea voturilor și pentru repartizarea mandatelor, respectiv softul și codul sursă, informează Agerpres.

“Au fost niște evenimente la AEP pe care le știe toată lumea. Nu vreau să comentez speța în sine pentru că nu am elemente (…) La această oră AEP, în plină campanie electorală, e bine ca oamenii să știe, alegerile sunt gestionate în principal de AEP în România, astăzi, pe legislația actuală. Deci instituția care trebuie să coordoneze și să asigure corectitudinea alegerilor și corectitudinea repartizării mandatelor după numărarea voturilor nu mai are președinte. Situația în instituție nu e în regulă. Și atunci, au apărut suspiciuni nu numai la noi, am auzit și în alte zone politice. Ceea ce am cerut eu nu am cerut doar pentru PSD, am cerut să pună AEP la dispoziția tuturor partidelor toate aplicațiile informatice care vor fi folosite pentru numărarea voturilor și pentru repartizarea mandatelor, softul, codul sursă”, a afirmat Dragnea vineri seara la Antena 3, întrebat despre sesizarea adresată BEC și de ce nu are încredere că procesul electoral din 11 decembrie va fi unul corect.

Preşedintele PSD a menţionat că solicitarea a fost formulată vineri, iar social-democraţii nu vor accepta un refuz din partea DEC.

“Noi așteptăm să răspundă, nu renunțăm la această solicitare pentru că dacă nimeni nu are nimic de ascuns, nimeni nu are gânduri rele, toată această solicitare trebuie să fie satisfăcută”, a spus Dragnea.

Președintele PSD a punctat că are foarte mare încredere în BEC și în instituție, dar că neclaritățile social-democraților vizează AEP.

“Eu am foarte mare încredere în BEC și în președinta BEC, dar noi discutăm de cei care stau în sala mașinilor, și anume Autoritatea Electorală Permanentă (…) Ce-i acolo…nu știu cine conduce (…) Noi vrem să avem, fiecare partid, câte un om acolo ca să vedem că datele care intră sunt datele corecte, iar mașinăria care prelucrează aceste date și repartizează mandatele funcționează după un soft corect, nu virusat. (…) Eu sunt foarte preocupat de ceea ce se poate întâmpla la AEP cu softul, atât”, a mai declarat Dragnea.

 

Cele mai citite
00:02:23

VIDEO: Prima lansare a unui satelit de spionaj al Coreei de Nord s-a soldat cu eșec

O lansare a satelitului nord-coreean s-a soldat cu eșec. Propulsorul și încărcătura utilă au ajuns în mare, a anunțat presa de stat nord-coreeană, iar...

Sindicatele din învățământul preuniversitar anunță că nu vor semna niciun acord cu guvernanții, chiar dacă va fi girat de Iohannis

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu semneze niciun...

60 de pasageri au fost evacuați fără victime dintr-un tren din județul Argeș din cauza unui incendiu

60 de pasageri au fost evacuați, marți, dintr-un tren aflat între gările Pitești și Pârvu, din județul Argeș, din cauza unui incendiu care a...
Ultima oră
Pe aceeași temă