9.8 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialLiving într-un apartament de bloc

Living într-un apartament de bloc

Este binecunoscută tendinţa proprietarilor de a acorda o atenţie mai mare camerei de zi faţă de celelalte încăperi, în procesul de renovare a locuinţei.

Interesul lor este justificat dacă luăm în considerare faptul că aici familia îşi petrece cea mai mare parte a timpului şi că această zonă este cea în care sunt primiţi oaspeţii. Există însă multe situaţii în care posibilităţile de amenajare a livingului sunt destul de limitate. Aceste limite sunt impuse, de cele mai multe ori, de structura imobilului în care este amplasată locuinţa, lucru care face aproape imposibilă orice modulare de ordin structural. O dată ce se stabilesc parametrii în interiorul cărora poate fi gândit proiectul reamenajării, se poate muta şi accentul spre celelalte aspecte care contribuie la confortul şi estetizarea livingului. În astfel de situaţii restrictive, cele mai importante aspecte vor rămâne alegerea finisajelor, mobilierului şi a decoraţiunilor interioare.

Amenajarea livingului, pe care o vom prezenta în acest material, face parte din categoria generală pe care am descris-o mai sus. Este vorba de o cameră de zi, cu o suprafaţă de aproximativ 18 mp, amplasată într-un apartament cu două camere decomandate. Un adaos spaţial a fost exclus încă de la început, din cauza arhitectonicii locuinţei. Singura măsură care a putut fi luată în această direcţie a fost integrarea balconului în aria locuibilă. În acest fel, livingul a mai câştigat aproape 3 mp. Deoarece balconul se întindea pe toată lăţimea apartamentului, a fost necesară construirea unui perete care să-l împartă în două zone, fiecare dintre ele fiind integrată în două camere distincte: livingul şi dormitorul. În partea lui superioară au fost montate două poliţe din pal melaminat, care servesc drept suport pentru ghivecele de flori. În cealaltă extremitate a balconului a fost amplasată o masă pentru calculator. Ea a fost fabricată pe comandă, dimensiunile ei exploatând la maxim spaţiul îngust al balconului.

A fost construită o scafă din gips-carton în care au fost montate tuburi fluorescente de culoare albastră. De aceeaşi culoare sunt şi cărămizile din sticlă care au fost montate în peretele care separă livingul de hol.

O parte a mobilierului a fost realizată pe comandă, din pal melaminat. S-au folosit două culori diferite, care integrează corpurile de mobilier în tema amenajării.

Cele mai citite

S-au încheiat discuțiile in CSAT. Decizii importante cu privire la țara noastră

Miercuri, 21 februarie 2024, a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), condusă de către președintele Klaus Iohannis,...

Cum va schimba metaversul mediile sociale pentru români

Progresul tehnologic care a luat amploare cu o rapiditate impresionantă în ultimii ani a condus către apariția de noi instrumente menite să ne ajute...

9 din 10 executivi europeni cred că organizațiile lor vor trece prin procese de transformare până în 2030, studiu

91% din 200 de lideri europeni, care au participat recent la un sondaj realizat la nivel european de grupul de consultanță în HR Arthur Hunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă