14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialSimona Halep pierde al șaselea duel cu Șarapova! Păstrează șanse la semifinale....

Simona Halep pierde al șaselea duel cu Șarapova! Păstrează șanse la semifinale. Turneul Campioanelor 2015

Simona Halep, principala favorită a fost învinsă de Maria Șarapova (3), la Turneul Campioanelor, în cel de-al șaselea meci direct din cariera celor două. Românca nu și-a luat încă revanșa, dar poate spera la o semifinală la Singapore.

Simona Halep rămâne fără victorie în fața Mariei Șarapova, după ce a fost învinsă, cu scorul de 6-4, 6-4, după o oră și 55 de minute de joc. Românca a fost aproape de a reveni, în setul secund, după ce a fost condusă, inițial, cu 5-1, însă a cedat decisiv chiar pe propriul serviciu.

Simona Halep a fost depășită în ierarhia Grupei Roșii și va avea nevoie de un rezultat bun împotriva polonezei Agnieszla Radwanska (5), în ultimul meci al grupei, pentru a putea spera la o semifinală.

Live Text Halep – Șarapova: 4-6, 4-6

4-6: Rebreak, MECI, Șarapova.

Șarapova și-a chemat antrenorul în pauza de după game-ul de 4-5. Românca va avea de înfruntat o Șarapova dezlănțuită.

4-5: Break, Halep! Românca rămâne din nou în meci. Are șansa să egaleze, în următorul game, pe propriul serviciu, după ce a fost condusă cu 5-1.

3-5: Game, Halep. Românca mai reduce un punct din diferența care o desparte de rusoaică, însă are nevoie de încă un break pentru a spera să rămână în meci.

2-5: Rebreak, Halep! Simona rămâne în meci după ce a reușit break-ul. A avut doar două șanse de break. Simona servește din nou pentru a rămâne în meci.

1-5: Break, Șarapova. Rusoaica face un nou game impecabil, cu urcări agresive la fileu. Șarapova schimbă racheta înainte de a servi pentru meci.

1-4: Game, Șarapova. Româncei îi lipsește de multe foarte puțin pentru a câștiga punctele, însă acele mici ruperi de ritm decid scorul de pe tabelă. Șarapova conduce poate cu un scor mult prea drastic.

1-3: Game, Halep. Punct important, câștigat de româncă. Acum, Halep va putea începe adevărata cursă de urmărire. Are nevoie de un break și un nou game pe serviciu pentru a o egala. Românca pare să fi asimilat bine sfaturile lui Cahill.

Cahill intervine din nou și îi spune Simonei că trebui să fie puțin mai agresivă, dar că a făcut un tenis destul de bun până acum. Din nou îi spune că trimite prea multe mingi, cu reverul, pe centrul terenului, mingi ușoare pentru rusoaică. Halep trebuie să lovească mai puternic, mai lung, atunci când stă pe linia de fund a terenului.

0-3: Game, Șarapova. Cu un singur break în față, rusoaica se duce la 3-0, iar perspectivele pentru finalul acestui meci nu sunt deloc pozitive pentru Halep. 

0-2: Break, Șarapova. Rusoaica are din nou 2-0, ca în debutul primului set. Românca a fost foarte aproape să câștige punctul, însă rusoaica a revenit de mai multe ori când Halep avea Avantaj.

0-1: Game, Șarapova. Rusoaica începe cu un game alb partea a doua a meciului.

Ora 14.44: Setul al doilea începe cu Șarapova la serviciu.

Cahill i-a spus româncei, în timp intervenției pe teren, să le dea mai mult efect mingilor  înalte și să nu mai trimită așa multe mingi scurte pe centrul terenului. Halep a avut un ritm bun, însă de fiecare dată, în momentele decisive ale setului, este surclasată de adversară. Iar acest fapt este o realitate a tuturor întâlnirilor dintre cele două. Rămâne de văzut cum va reuși ea să pună în practică sfaturile lui Cahill. Românca a luat pauză de vestiar, iar la revenirea pe teren primul serviciu îi va reveni, la fel ca și în prima rundă, tot Mariei Șarapova.

4-6: Break, SET, Șarapova. Românca a fost condusă cu 40-15, a egalat, dar apoi i-a permis rusoaicei să încheie prin Avantaj. 

Halep servește pentru a rămâne în set.

După game-ul de 4-5, Halep a cerut intervenția lui Darren Cahill. Discurs superb al acestuia, care ar trebui să o motiveze pe româncă.

Important: Șarapova nu joacă la fel de bine pe centru la fel cum o face atunci când Halep îi trimite mingi în diagonală. De multe rusoaica tinde să lovească prea scurt, sau prea puternic.

4-5: Game, Șarapova.

Cel mai frumos punct al meciului se joacă la scorul de 4-4, cu multe mingi trimise peste fileu, atât în lung de linie, cât și în cross. Șarapova a câștigat această rundă de lovituri fantastice ale celor două.

4-4: Game, Halep. Românca profită și de două erori ale Șarapovei și reușește să egaleze din nou. Tribunele scandează numele Simonei, fanii cer break-ul. Ar fi un break foarte important în câștigarea acestui set de către româncă.

Egalitate la punctele pe primul servicu: 75% – 75%.

3-4: Game, Șarapova. Un nou game foarte strâns, cu românca revenind de la 15-40. Halep a pierdut însă la Deuce, cu toate că rusoaica a comis o nouă dublă greșeală. Șarapova are 4 duble greșeli și 1 as, față de zero în dreptul româncei.

3-3: Game, Halep. Halep reușește lovituri în unghiuri foarte strânse. Pe rever sau pe forehand, loviturile sale sunt letale atunci când sunt trimise în cross. Halep o provoacă serios pe rusoaică chiar și atunci când lovește din alergare, iar direcția în care trimite este greu de ghicit.

2-3: Game, Șarapova. Rusoaica își face serviciul. Românca dă totul, are un joc foarte efervescent cu schimbări de tactică. Cheia este să-și facă serviciul cât mai bine și să continuie să pună presiune pe serviciul Șarapovei, pentru că rusoaica îi va mai oferi și alte ocazii de break.

2-2: Game, Halep. Simona restabilește egalitatea după un game foarte bun la serivicu. Românca este cea care dictează jocul în acest moment. Este important să-și mențină ritmul.

1-2: Rebreak, Halep! Simona face primul său punct pe serviciul adversarei și dă semne că poate recupera diferența care o desparte de rusoaică. Halep a început mai în forță decât adversara, însă a cedat câteva puncte importante.

0-2: Break, Șarapova. Românca face erori cu forehand-ul și cedează primul game la serviciu. Cele două au reușit un schimb de mingi fantastic în acest game, cu mingi trimise razant peste fileu, în cross. Românca nu are cel mai bun start al său. Intensitatea partidei este maximă!

0-1: Game, Șarapova. Rusoaica a făcut punctul pe primul său serviciu, cedând o singură minge, în momentul în care a încercat o scurtă (a trimis în fileu).

Ora 13.44: A început meciul revanșei, meciul care o poate duce pe româncă în semifinale. Șarapova are primul serviciu.

Ora 13.40: Începe meciul. Într-un minut începe partida. Cele două au încheiat încălzirea.

Ora 13.35: Un clip video de la antrenamentele Simonei Halep ne arată că românca a exersat foarte mult venirile la fileu. Rămâne de văzut dacă o va surprinde pe Șarapova cu smash-uri.

Ora 13.30: Meciul va începe în câteva minute. Jucătoarele urmează să intre pe teren și să-și facă încălzirea.

Ora 13.15: Flavia Pennetta avertizează că Maria Șarapova se află într-o formă foarte bună. “Cred că dacă ea nu e 100% nu vine doar ca să facă act de prezență. Victoria pe care a avut-o cu Radwanska, la primul meci, a fost impresionantă. A jucat bine. Cu siguranța este sănătoasă. Evoluează cu multă adrenalină pentru că a lipsit 3-4 luni. Când revii pe teren după o perioadă atât de lungă ai foarte multă energie.” Următoarea adversară a rusoaicei, după meciul cu Halep, va fi Pennetta, în partida de joi.

Ora 12.25: În urma rezultatului din primul meci al zilei (Pennetta – Radwanska 7-6(5), 6-4), calculele Grupei Roșii se schimbă. Radwanska este la mâna Șarapovei, astfel că dacă rusoaica este învinsă de Halep poloneza va fi eliminată din competiție. Mai mult de atât, Simona Halep își va asigura participarea în semifinale, dacă o va învinge pe Șarapova, indiferent de ce va face în ultimul meci, contra Agnieszkăi Radwanska.

—-

Simona Halep, principala favorită și Maria Șarapova (3) se vor confrunta, marți, la Turneul Campioanelor, în cadrul Grupei Roșii. Cele două se vor duela pentru a șasea oară în carieră, iar românca va lupta pentru prima victorie împotriva rusoaicei.

Simona Halep are șansa unei revanșe în fața sportivei din Rusia, după ce Șarapova a câștigat toate cele cinci dueluri disputate până acum, dintre care, cele trei de anul trecut, în fazele superioare ale turneelor. 

Ambele s-au impus în prima etapă a Grupei Roșii de la Singapore. Halep a învins-o pe Pennetta, scor 6-0, 6-3, iar Șarapova a trecut de Radwanska, scor 4-6, 6-3, 6-4.

Citește și Avancronică HALEP – ȘARAPOVA, cel mai așteptat meci de la Singapore. Revanșă ca în 2014?

Șarapova a jucat doar două meciuri după Wimbledon, al doilea fiind cel de la Singapore, iar unele sincope au putut fi văzute în jocul său contra polonezei. În schimb Simona Halep a avut multe meciuri în acest an, iar pe hard a dominat radical întregul sezon. Românca declara că are strategia câștigătoare pentru jocul cu rusoaica chiar înainte de a debuta la Singapore. Rămâne de văzut cum va reuși să o aplice și care va mai fi contraofensiva Șarapovei de această dată.

Statistici:

Halep – Șarapova (0-5 total/0-3 pe hard): Cincinnati 2014 (Î – 3-6, 6-4, 6-4), Roland Garros 2014 (Î – 6-4, 6-7(5), 6-4), Madrid 2014 (Î – 1-6, 6-2, 6-3), Beijing 2012 (Î – 7-5, 7-5), Indian Wells 2012 (Π– 6-3, 6-4).

Simona Halep (favorita numărul 1/loc 2 WTA, 24 ani, România)
2015 Titluri: 3 (Shenzhen, Dubai, Indian Wells)
2015 Victorii-Înfrângeri: 48-15
2015 Cel mai bun Grand Slam: US Open (semifinalistă)
Turneul Campioanelor: a 2-a participare (bilanț victorii – 4-2, finalistă 2014)
Meciuri directe (5-13 total): 0-5 Șarapova, 4-4 Radwanska, 1-4 Pennetta.

Citește și Simona Halep, lider după prima etapă. Clasamentul celor două grupe

Maria Șarapova (3/3, 28 ani, Rusia)
2015 Titluri: 2 (Brisbane, Roma)
2015 V-Î: 34-8
2015 Cel mai bun GS: Australian Open (finalistă)
Turneul Campioanelor: a 8-a ediție  (19-10, campioană 2004)
Meciuri directe (19-5): 5-0 Halep, 12-2 Radwanska, 2-3 Pennetta.

Citește TOTUL despre Turneul Campioanelor Singapore 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Mihai Trăistariu, despre faptul că Robert De Niro investește în Bulgaria: “E peste România”

Celebrul actor de la Hollywood, Robert de Niro, își inaugurează două hoteluri de lux pe litoralul Mării Negre, în Bulgaria, iar vestea a stârnit...

Marea Britanie ar putea interzice fumatul

Una dintre principalele cauze ale deceselor cauzate de cancer în Marea Britanie este fumatul, iar Rishi Sunak vrea să-l interzică. Mai exact, Marea Britanie este...

Universitatea Craiova are un nou antrenor. “Bine ai venit în noua ta casă, Mister!”

Costel Gâlcă este noul antrenor al Universității Craiova. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de 17 aprilie. Gâlcă devine astfel cel de-al 5-lea antrenor...
Ultima oră
Pe aceeași temă