21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialLIVE TEXT Crin Antonescu: Avem responsabilităţi foarte serioase în domeniul politicii...

LIVE TEXT Crin Antonescu: Avem responsabilităţi foarte serioase în domeniul politicii externe

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, luni, decretele privind desemnarea noilor miniştri în Cabinetul Ponta, pe lista transmisă de Administraţia Prezidenţială nefigurând însă şi numirea Monei Pivniceru la Justiţie, ci doar revocarea lui Titus Corlăţean de la şefia acestui minister, potrivit Mediafax. CSM a respins cererea de delegare a lui Pivniceru la Ministerul Justiţiei, astfel că magistratul trebuie să aleagă între mandatul de membru CSM sau funcţia de ministru.

Iată principalele declaraţii ale preşedintelui interimar Crin Antonescu la ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştri:

Mulţumec miniştrilor care părăsesc Cabinetul Ponta. Şi-au purtat demnitatea de ministru cu demnitate. Mulţumesc domnului profesor Mrga care, într-o situaţie dificilă, a făcut tot ce se putea face cu devotament.

Deşi dezbaterea publică din România este centrată pe verdictul juridic privind referendumul, nu acesta este şi subiectul central pentru Guvern. Scopul acestuia este stabilitatea României, şansele de dezvoltare, drepturile fiecărui cetăţean.

Avem responsabilităţi foarte serioase în domeniul politicii externe. Cred că ministrul Corlăţean va fi de acord că principalul mesaj pe care trebuie să îl transmită este că politica externă a României trebuie schimbată.

La Ministerul de Interne avem câteva lucruri de rezolvat, care ţin şi de verdictul juridic asupra referendumului.

Referendumukl s-a desfăşurat, cetăţenii au dat un verdict politic lipsit de echivoc. Suntem în aşteptarea unui verdict juridic. Guvernul are de dat răspuns unor cereri pe care Curtea Constituţională le-a formulat. Am convingerea că miniştrii de la Interne şi Administraţie vor răspinde exact la ceea ce CCR a cerut.

Am încredere că Guvernul va şti să acţioneze şi să comunice astfel încât toţi românii să înţeleagă că trăiesc într-o ţară liberă.

Sigur, avem în fiecare zi spectacolul trist şi descurajant pe care o persoana privată, fost preşedinte al României, îl oferă. Lucrurile sunt foarte clare: CCR, prin comunicatul eii şi comunicare, a fost foarte limpede cerând ce guvernul trebuie să pună la dispoziţie.

Persoana respectivă, căreia i se acordă toată atenţia mediatică, procedează inadmisibil: insulte, ameninţări, încercări de intimidare la adresa CCR şi a celor care au responsabilitatea de a răspunde Curţii Constituţionale.

Domnule prim ministru, domnilor miniştri, este de datoria noastră să transmitem acest mesaj: nimeni în România nu trebuie să se teamă, nu trebuie să se simtă ameninţat de un om condamnat de verdictul politic al poporului.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă