3.9 C
București
sâmbătă, 14 decembrie 2024
AcasăSpecialLitoralul altfel: secretele microrezervaţiei din Constanţa

Litoralul altfel: secretele microrezervaţiei din Constanţa

Dacă nu vreţi să mai staţi pe plajă, la soare, puteţi opta pentru o zi petrecută în Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, în mijlocul animalelor.

Microrezervaţia din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii este deschisă pentru toţi cei care doresc să petreacă momente de relaxare printre necuvântătoare. Cei mai fideli vizitatori sunt copiii de toate vârstele, care vin în parc însoţiţi de bunici sau de părinţi. Cei mici şi nu numai aceştia  încearcă să se împrietenească imediat cu prietenii necuvântători. Unii chiar hrănesc animalele cu biscuiţi şi pâine. Chiar la intrare, un cerb mare atrage privirea prin coarnele sale impresionante. La câţiva paşi de acesta, felurite specii de găinuşe şi cocoşi îşi fac simţită prezenţa. Mai toţi trecătorii adoră apoi veveriţele jucăuşe, căprioarele blânde şi cozile colorate ale păunilor. Vizavi de cuştile animalelor, dăm de câteva specii de mamifere din cadrul microdeltei, pelicani, lebede albe şi negre, raţe sălbatice care se bucură de mediul răcoros în care trăiesc.

Plimbări cu ponei sau cai

Copiii pot fi plimbaţi cu poneiul. Pentru 5 minute se plăteşte suma de 5 lei. Micuţii sunt foarte încântaţi de acest lucru. „O idee excelentă treaba cu poneiul. Fetiţa mea a savurat acest moment. Îşi dorea foarte mult să călărească un căluţ”, ne-a spus Floriana, mămica unei fetiţe de 4 ani. Într-un spaţiu special amenajat se poate face şi echitaţie de agrement. Caii antrenaţi de dresori cu experienţă îşi aşteaptă în fiecare zi clienţii. O şedinţă de călărit de 40 de minute costă 60 de lei. Pentru cine doreşte, există şi abonamente: 5 şedinţe la 250 de lei sau 11 şedinţe la 500 de lei. De asemenea, 10 şedinţe de hipoterapie costă 300 de lei, iar 4 ture manej costă 10 lei. La câţiva paşi de cai, întâlnim zebre, porcul mistreţ, struţul sau iepuri.

Crocodil cu ochii negri

În plus, în cadrul Microrezer­vaţiei este deschisă o expoziţie privată de reptile vii. Biletul de intrare costă în acest caz 13 lei pentru adulţi şi 8 lei pentru copii, elevi, studenţi, grupuri organizate. Senzaţia este crocodilul cu ochii negri, de tip african, o specie foarte rară, în Europa existând în prezent doar trei astfel de exemplare. Expoziţia cuprinde aproximativ 70 de exponate vii, reprezentând pitoni de 5-6 metri, varani australieni, şerpi (ne)veninoşi, cobre, şerpi cu clopoţei, iguane sau şerpi boa. Este bine de ştiut faptul că şerpii neveninoşi, care nu muşcă, pot fi atinşi de cei mai îndrăzneţi. 

 

50 de lei taxă unică, 10 sau 5 lei pentru microrezervaţie

Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii este deschis între orele 9.00 şi 20.00. Taxa unică de intrare este 50 de lei pentru adulţi şi 25 de lei pentru elevi şi studenţi. Copiii sub 5 ani beneficiază de intrare gratuită. În cadrul Complexului  Muzeal de Ştiinţe ale Naturii pot fi vizitate Delfinariul, Planetariul, Expoziţia de păsări exotice şi Microrezervaţia. Noul director, Adrian Bîlbă, a luat decizia ca cei care doresc să viziteze doar Microrezervaţia să plătească un bilet de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi, studenţi sau grupuri organizate. Vechiul director, Adrian Mânăstireanu, impusese o taxă de 50 de lei chiar şi numai pentru vizitarea Microrezervaţiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă