11.2 C
București
duminică, 27 octombrie 2024
AcasăSpecialLista scurtă cu candidaţii pentru Prefectura Cluj

Lista scurtă cu candidaţii pentru Prefectura Cluj

Pe lista posibililor viitori prefecţi se numără o serie de foşti subprefecţi din perioada Guvernului Adrian Năstase.

 

Liderii PSD Cluj au finalizat lista scurtă cu numele celor care ar putea fi numiţi prefecţi, în eventualitatea validării de către Parlament a Guvernului propus de preşedintele PSD, Victor Ponta. Postul de prefect al Clujului urmează să revină unui reprezentant al PSD, conform protocolului local al USL, în condiţiile în care liberalii au desemnat candidaţii la Primăria Clujului şi la preşedinţia Consiliului Judeţean Cluj.

Postul de prefect al Clujului este văzut drept unul extrem de important, în contextul în care liderul Opoziţiei, preşedintele PDL, Emil Boc, va candida la Primăria Clujului.

O eventuală victorie a lui Emil Boc ar putea relansa bătălia politică, iar o eventuală înfrângere a fostului premier ar pune, probabil, capăt carierei politice a acestuia.

Cine sunt candidaţii

Potrivit vicepreşedintelui PSD Cluj, Aurelia Cristea, pe lista candidaţilor pentru postul de prefect se numără Valentin Cuibus, Mihaela Rozor, Mircea Jorj, Dănuţ Canta şi Ioan Mihai Vuşcan.

„Eu, personal, aş vrea ca prefect al Clujului să fie o femeie”, a spus Aurelia Cristea. Potrivit unor surse din interiorul PSD Cluj, cele mai mari şanse de a fi desemnat prefect le are Valentin Cuibus.

În prezent, acesta este consilier judeţean şi directorul Palatului Copiilor din Cluj. Valentin Cuibus a mai fost prefect al Clujului în ultimele luni ale Guvernului condus de Adrian Năstase. Înainte de aceasta, Valentin Cuibus a fost subprefect al Clujului şi şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.

Cel de-al doilea nume de pe listă îi aparţine şefei organizaţiei de femei a PSD Cluj, Mihaela Rozor. La rândul său, ea este consilier judeţean. Mihaela Rozor a fost şi directorul Regiei Autonome a Domeniului Public, din subordinea Consiliului Local Cluj-Napoca.

Cel mai probabil, cel de-al treilea nume de pe lista scurtă a candidaţilor pentru postul de prefect nu se va regăsi în mapa viitorului premier. Şi asta pentru că el îi aparţine liderului organizaţiei municipale a PSD, fostul subprefect Mircea Jorj, care a deţinut această demnitate în timpul primului Guvern Boc. Mircea Jorj deschide lista candidaţilor PSD pentru Consiliul Local şi, cel mai probabil, nu va renunţa la această poziţie pentru un mandat de câteva luni ca prefect. Mircea Jorj a mai fost, în trecut, secretar al Consiliului Local Cluj-Napoca şi, anterior, a făcut parte din corpul de control al ministrului Turismului, în perioada în care această demnitate era deţinută de Agaton Matei Dan. Cel de-al patrulea nume îi aparţine unui alt consilier judeţean, Dănuţ Canta. El a mai deţinut postul de subprefect în timpul Guvernării Adrian Năstase, însă a renunţat în ultimele luni ale guvernării, pentru a supraveghea campania electorală a PSD Cluj, din postul de trezorier al filialei judeţene. 

Şanse maxime

Cel de-al cincilea nume îi aparţine consilierului local Ioan Mihai Vuşcan. Acesta este profesor al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. Ioan Mihai Vuşcan ocupă locul al doilea pe lista candidaţilor pentru Consiliul Local Cluj-Napoca. Potrivit unor surse din cadrul PSD Cluj, profesorul Ioan Mihai Vuşcan ar fi de acord să renunţe la posibilitatea de a candida la Consiliul Local, cu condiţia de a-şi păstra postul de prefect şi după alegerile locale din noiembrie.

Cele mai citite

Guvernul propune un cod unic pentru urmărirea documentelor reținute de polițiști

Guvernul României a anunțat că susține introducerea unui cod unic pentru persoanele căror permise de conducere sau certificate de înmatriculare au fost reținute de...

Creștere de 28% în acest an la Pilonul II de pensii private

Conform ASF, fondurile de pensii private obligatorii aveau în septembrie, peste 8 milioane de cotizanți Fondurile de pensii private obligatorii din Pilonul II au înregistrat...

Ciolacu confirmă aplicarea noii legi a salarizării, cu condiția reducerii deficitului sub 5% din PIB

Premierul Marcel Ciolacu a confirmat, în urma unei informații prezentate în premieră de Profit.ro, că noua lege a salarizării va fi implementată, la solicitarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă