15.5 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialLiliana Solomon va pleca de la conducerea Vodafone România

Liliana Solomon va pleca de la conducerea Vodafone România

Directorul general al Vodafone Malta, Inaki Berroeta, va prelua la 1 decembrie conducerea subsidiarei grupului britanic de telecomunicaţii din România, urmând să o înlocuiască pe Liliana Solomon, care ocupă această poziţie din 2005 şi va fi promovată ca director de operaţiuni al grupului în Europa.

Berroeta a preluat conducerea Vodafone Malta în iulie 2007.

“Totodată, Vodafone anunţă numirea Lilianei Solomon în funcţia de Director of Operations, Europe Region, începând cu 1 decembrie, poziţie cu sediul la Londra din care va raporta către Michel Combe, şeful Europe Region a Vodafone”, se arată într-un comunicat al Vodafone România remis Mediafax.

Cu peste 15 ani de experienţă în telecomunicaţii, Berroeta a deţinut mai multe poziţii de conducere în Vodafone Group. El este unul dintre primii angajaţi ai companiei care urma să devină Vodafone, alăturându-se echipei în anul 1995, când Vodafone Spania era încă Airtel Movil.

În 1997, Inaki s-a mutat în California, Statele Unite, alăturându-se AirTouch International din poziţia de Information Technology Manager, iar în 1999 a lucrat pentru Global Star USA, ca director Customer Care&Billing System.

Un an mai târziu, Inaki a revenit în Spania, iar până în 2007 a deţinut mai multe poziţii executive la Vodafone Spania.

El este este licenţiat în Telecomunicaţii şi are un MBA de la Henley Management College, Marea Britanie. Spaniol de origine, Inaki este căsătorit şi are doi copii.

Parte a grupului britanic, Vodafone România este al doilea jucător pe piaţa locală de telefonie mobilă, cu 9,8 milioane de clienţi, la 30 iunie.

Cele mai citite

INCREDIBIL! Sala polivalentă din Slatina va costa mai mult decât cea de la Iași și din Budapesta

La sfârșitul săptămânii trecute, s-a anunțat construirea a două săli polivalente la Iași și Slatina, dar, surprinzător, investiția din municipiul reședință a județului...

Dorinel Munteanu, sancționat pentru comportamentul din meciul cu Dinamo

Comisia de Disciplină a FRF l-a sancționat pe antrenorul Oțelului, Dorinel Munteanu, cu două etape de suspendare şi o amendă de 6.000 de lei...

Premierul Ciolacu, liderul PSD, întoarce armele contra UDMR. “Niciodată, dar niciodată, Ţinutul Secuiesc nu va avea autonomie”

Premierul Marcel Ciolacu, președinte al PSD și posibil candidat la funcția de președinte al României, a transmis un mesaj categoric împotriva tendințelor autonomiste ale...
Ultima oră
Pe aceeași temă