20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialLiga I: Derby-ul se joaca luni

Liga I: Derby-ul se joaca luni

Etapa a XVI-a a Ligii I la fotbal se intinde pe durata a cinci zile, primul meci fiind programat azi intre Ceahlaul Piatra Neamt si Unirea Urziceni.

Pentru ialomiteni partida de sub Pietricica poate fi considerata un antrenament cu public pentru duelul decisiv de la Stuttgart de saptamana viitoare, cand se vor lupta pentru un loc in optimile Ligii Campionilor. Partida de la Piatra Neamt va fi arbitrata de o brigada elena ce-l va avea la centru pe Anastasios Kakos.
Primul dintre derby-urile rundei se va disputa maine in Giulesti, intre Rapid si FC Brasov. Este si un duel al fostilor "visinii" Ilyes, Maldarasanu, Grigore, Coman sau Dinu Gheorghe impotriva fostului patron George Copos. Ultima victorie a brasovenilor dateaza de opt ani, cand au castigat cu 3-1. Ultima partida dintre cele doua formatii, jucata in Giulesti, s-a incheiat cu 3-1 in favoarea gazdelor.

Copos nu a scapat ocazia de a-l ataca pe Dinu "Vama", spunand ca presedintele brasovenilor face presiuni asupra arbitrilor. "Dinu Gheorghe, zis si Stalin, face presiuni, a mai facut presiuni la arbitri, dar il asteptam in Giulesti. Daca vom castiga cu Brasovul si cu Bistrita, in ultimele doua etape din tur, poate vom reveni pe locurile 1 sau 2", a precizat patronul giulestenilor.
Raspunsul lui Dinu Gheorghe a fost unul prompt, spunand ca George Copos are momente cand inventeaza. "Nu am nici o legatura cu Stalin. Probabil Copos fusese pe la un Sfantul Andrei si era mai euforic. Incearca sa se faca si el util Rapidului cu aceste declaratii. Mergem sa jucam, daca ei sunt mai buni, sa castige", a spus "Vama". Cel mai important meci al etapei se va juca luni la Craiova, intre Universitatea si Steaua. 

» Programul partidelor: vineri: Ceahlaul-Unirea Urziceni (ora 20.30, Gsp TV), sambata: Poli Iasi-Gloria Bistrita (15.00, Gsp TV), Rapid-FC Brasov (20.00, Gsp TV), duminica: Unirea Alba Iulia-Gaz Metan Medias (14.00, Gsp TV), FC Vaslui-Otelul Galati (16.00, Gsp TV), FC Timisoara-Pandurii (18.00, Digi), luni: International Curtea de Arges-CFR Cluj (19.00, Digi), U Craiova-Steaua (20.45, Antena 1), marti: Astra Ploiesti-Dinamo (20.00, Digi).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă