16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialLiga I are un nou şef: Gino Iorgulescu l-a învins pe Dumitru...

Liga I are un nou şef: Gino Iorgulescu l-a învins pe Dumitru Dragomir

Gino Iorgulescu a câştigat, joi, şefia Ligii Profesioniste de Fotbal cu 11 voturi, faţă de 7 ale lui Mitică Dragomir.

Victoria de astăzi, a lui Gino Iorgulescu, este poate cel mai important eveniment din ultimii ani, din fotbalul românesc. Noul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, în vârstă de 57 de ani, îi ia locul lui Dragomir, după ce acesta a stat în fruntea LPF nu mai puţin de 17 ani.

Primele declaraţii: Dragomir acuză implicarea politicului

“Am avut un program foarte bun, dar n-a contat deloc. Influenţa politică a fost foarte mare. Aş fi foarte prost diplomat să mă apuc acum să vorbesc urât despre domnul Ponta, sau Dragnea. Îi felicit pentru cum au lucrat“, a declarat Dragomir în cadrul unei conferinţe de presă. 

“Ştefan a fost cel mai fair-play dintre toţi. A spus de la început că îl susţine pe Gino. Alţii au jurat pe copii, pe biblie că mă votează. Ştiu tot ce s-a întâmplat. Din cei unsprezece au fost şase curve.” Dragomir mai spune că nu vrea să-l încurce pe Iorgulescu şi nici cluburile de fotbal.

“Domnule eu nu am să reclam, nici la FIFA, nici la UEFA, nici pe noul preşedinte al LPF. Îl voi sprijini. Ţineţi minte, proiectul pentru drepturile de difuzare tv i-l voi da lui Gino, şi vor fi încasaţi peste 30-40 milioane euro.”

Întrebat când va preda ştafeta Dragomir a declarat că mâine-poimâine va elibera biroul. “Gino este amicul meu, ce Dumnezeu! Eu sunt un om civilizat, Gino, la fel. Cum să ne certăm?”

Dumitru Dragomir spune că nu-şi face griji pentru viitorul său. Are de încasat o compensaţie de 150.000 euro. “Am fost 42 de ani preşedinte. Mi-a ajuns!”

“Ridic acum un bloc în Sebastian, la anul este gata. Mi-o da şi mie fiu-miu banii de pe 2-3 apartamente.” 

“Ce pot să vă spun este că aceste alegeri s-au desfăşurat civilizat şi legal. Domnul Dragomir a făcut lucruri bune. Noi încercăm să preluăm ce a făcut bun şi să îmbunătăţim ce a făcut mai puţin bun”, a declarat noul preşedinte LPF, Gino Iorgulescu. “Le-am promis preşedinţilor că voi ajuta la recredibilizarea fotbalului.”


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/4337e79bbc9e62798511b29d74488f04/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Ce schimbări ar putea avea loc?

Gino Iorgulescu are trei mari obiective, potrivit lui Gheorghe Ştefan, patronul FC Ceahlăul, unul dintre oficialii care au participat, aseară, la întâlnirea cu contracandidatul lui Dragomir.

Gheorghe Ştefan a declarat la un post tv că Iorgulescu vrea în primul rând înfiinţarea Cupei Ligii, pentru care se va încerca şi obţinerea de drepturi de difuzare. Un alt obiectiv este înfiinţarea unei naţionale U23, care să fie “pepiniera echipei de seniori”. Reprezentanţii cluburilor prezente la întâlnire îşi doresc transparenţă în ceea ce priveşte negocierea drepturilor de difuzare tv, Ştefan declarând că toţi cei 18 patroni din Liga I ar trebui să fie prezenţi de fiecare dată când au loc astfel de negocieri.

Gheorghe Ştefan a mai declarat că este dorit un preşedinte din străinătate la conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA). Ştefan este cel care l-a propus pe Iorgulescu drept contracandidat pentru Dragomir.

Viitorul Ligii, decis cu implicare politică?

Iorgulescu s-a întâlnit aseară cu mai mulţi oficiali din partea unor cluburi precum Steaua, Astra, Petrolul, Ceahlăul, CFR Cluj, Dinamo, Oţelul, Vaslui, Botoşani sau Viitorul, din partea cărui a venit chiar Gică Hagi. Doi invitaţi surpriză au fost vicepremierul Liviu Dragnea şi premierul Victor Ponta.

Ioan Niculae, despre care Dragomir spunea că nu are niciun dubiu că îl va vota, a fost şi el prezent la întâlnirea cu Iorgulescu pentru a negocia termenii în care clubul său l-ar putea susţine. 

”Cum naiba să nu am emoţii? Iorgulescu s-a întâlnit cu Ponta. Nu aţi văzut ce s-a întâmplat azi-nopate?”, a declarat Dragomir la intrarea în sediul LPF, înainte ca alegerile să aibă loc.

Dragomir a reclamat implicarea politicului încă dinainte ca alegerile pentru şefia LPF să aibă loc . “Gino a sensibilizat cîţiva oameni politici, inclusiv pe ministrul Sportului. Bănicioiu face campanie pentru schimbare la Ligă, şi-au unit forţele să pună mîna pe LPF. Găştii de acolo îi e foame rău de tot, vrea să pună în funcţie o marionetă politică”, spunea Dragomir la Dolce Sport.

Citeşte şi: Dumitru Dragomir: Sunt greu de pensionat. Se consideră Bruce Willis al Ligii I

Cursa pentru alegerile LPF a început după ce Gino Iorgulescu şi-a anunţat candidatura, în data de 28 octombrie, la doar patru zile după Dumitru Dragomir.

Dragomir a fost reales la 16 noiembrie 2009 în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. El a fost preşedintele LPF din 1996, fiind reales în această funcţie în octombrie 2000, când l-a avut contracandidat pe Iorgulescu, şi în noiembrie 2005.

 

Cele mai citite

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor afacerilor externe din...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

OFICIAL. Massimiliano Allegri a fost demis de Juventus

Clubul de fotbal Juventus Torino a anunțat vineri, 17 mai 2024, demiterea antrenorului Massimiliano Allegri. Anunțul vine la doar două zile după ce echipa a...
Ultima oră
Pe aceeași temă