24.6 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialLiga Campionilor, familiară românilor

Liga Campionilor, familiară românilor

Odată cu wild-card-ul oferit lui Remat Zalău, sportul din România se mândreşte în acest sezon cu şase echipe participante în Liga Campionilor.

 

Voleiul masculin românesc a participat sezonul trecut, pentru prima oară în istorie, în grupele Ligii Campionilor prin Remat Zalău, campioana ţării, iar în acest an performanţa este repetată de aceeaşi echipă. Federaţia Europeană de Volei a acordat din nou un wild-card României în această competiţie, iar formaţia sălăjeană va începe, în 18 octombrie, cel de-al doilea sezon la masa bogaţilor. O competiţie în care România nu prea avea acces în ultimii ani începe să devină o obişnuinţă. Şase echipe autohtone din trei sporturi diferite participă în acest sezon al Ligii Campionilor, însă dintre acestea campioana ţării la fotbal feminin, Olimpia Cluj, a părăsit deja competiţia, eliminată de către campioana Europei, Olympique Lyon. În schimb, Oltchim Râmnicu Vâlcea şi HCM Constanţa la handbal, Oţelul Galaţi la fotbal, respectiv Tomis Constanţa şi Remat Zalău la volei, încearcă să reprezinte cu cât mai mare succes România la masa bogaţilor. Echipa ultimilor doi ani în voleiul masculin românesc se pregăteşte pentru startul într-o grupă în care poate termina, teoretic, pe locul trei. Alături de campioana României, în grupa B a competiţiei se mai află Zenit Kazan, din Rusia, VfB Friedrichshafen din Germania şi formaţia belgiană Euphony Asse-Lennik, de altfel cea împotriva căreia zălăuanii vor începe drumul european.

Acasă, în Baia Mare

Partida din Belgia va avea loc în 18 octombrie, iar oficialii sălăjeni au speranţe că echipa poate avea o evoluţie dătătoare de speranţe pentru viitoarele meciuri. Obiectivul ardelenilor este clasarea pe poziţia a treia în grupă. „Este o bucurie pentru noi că echipa Remat a reuşit pentru a doua oară să câştige titlul de campioană a României şi să acceadă în grupele Champions League, cea mai importantă competiţie europeană. Faţă de adversarele de anul trecut, acum avem mai multe şanse de a aduce puncte în grupa în care suntem. Avem o echipă bună, cu câţiva jucători noi. Sperăm să reuşim să ne onorăm blazonul şi să devenim o forţă în voleiul european”, a declarat vicepreşedintele clubului, Radu Căpîlnaşiu, totodată şi primarul Zalăului. În grupa din sezonul trecut, sălăjenii au pierdut toate cele şase meciuri disputate şi au câştigat un singur set, împotriva nemţilor de la VfB Friedrichshafen, adversar de la care zălăuanii speră să scoată mai mult în acest sezon. Formaţia germană este pregătită chiar de către selecţionerul României, Stelian Moculescu.

„E drept că anul trecut Remat a întâlnit formaţii foarte valoroase în grupa în care a jucat, dar acum putem spune că avem mai multe şanse. Vom lupta pentru a ne demonstra forţa şi valoarea şi sperăm să obţinem o clasare pe locul trei la finalul meciurilor din grupă. Avem încredere că putem realiza ceea ce ne-am propus”, a declarat noul antrenor al Rematului, polonezul Mariusz Sordyl. Un dezavantaj mare al echipei ardeleneşti este faptul că partidele de pe teren propriu le va juca în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, din cauză că sala din Zalău a intrat în reparaţii. Astfel, atmosfera din sală ar putea avea de suferit, chiar dacă o galerie a Rematului va fi prezentă la Baia Mare pentru toate cele trei meciuri. După partida din Belgia, Remat va disputa la Baia Mare întâlnirea cu Zenit Kazan, marţi, 25 octombrie.


Cupa României, înainte de Ligă

Remat Zalău a câştigat primele două meciuri din noul sezon al Diviziei A1 de volei masculin, iar în acest final de săptămână vor avea loc optimile şi sferturile de finală din Cupa României. Partidele se vor desfăşura în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” din Zalău, între 12 şi 16 octombrie. Remat este calificată direct în sferturile de finală, iar formaţia pregătită de Mariusz Sordyl va întâlni, vineri, învingătoarea dublei manşe dintre CSM Agronomia Bucureşti şi Unirea Dej.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Asfaltul se odihnește. Planeta ia o pauză de la viteză

22 septembrie a fost decretată Ziua mondială fără mașini Mesajul e clar și fără echivoc, descurajarea utilizării automobilului personal sau de serviciu, în favoarea deplasării...

Toamna astronomică deschide porțile spre ora de iarnă

România trece la ora oficială ”de iarnă”, în noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00 Soarele se va afla pe ecuatorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă