16.3 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialLift în Biserica Evanghelică arsă acum patru ani

Lift în Biserica Evanghelică arsă acum patru ani

Biserica Evanghelică din Bistriţa, un monument istoric din secolul al XIV-lea reprezentativ pentru Ardeal, a renăscut joi dimineaţă.

La aproape patru ani de la incendiul puternic din iunie 2008, atunci când cel mai înalt turn bisericesc din Transilvania a fost distrus şi, împreună cu el, clopotele vechi de sute de ani, biserica aflată în centrul Bistriţei a fost dotată cu un lift ce a costat aproximativ 70.000 de euro. Construit în locul vechilor scări de lemn, distruse la rândul lor în incendiu, ascensorul parcurge distanţa de 38 de metri până la turn în 40 de secunde.

Imediat după inaugurarea oficială, câţiva bistriţeni au şi urcat în vârful bisericii, de unde au putut admira panorama oraşului. „Până în 17 iunie liftul va fi gratuit pentru toată lumea, iar programul de vizitare este între orele 10:00 şi 18:00, însă au acces doar persoanele de peste 14 ani. După data respectivă, liftul va funcţiona doar în week-end, iar utilizarea lui va fi făcută doar contra cost, urmând să stabilim în următoarele zile taxa de urcare. Va intra în lift un grup de maxim cinci persoane, iar pe balcon vor fi acceptate maxim 10 persoane în acelaşi timp”, a declarat primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu. Turnul bisericii evanghelice a ars în 11 iunie 2008 din cauza unui scurtcircuit, iar pagubele produse au depăşit un milion de euro.  

 

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Căruță în care se aflau patru persoane lovită de o mașină. Un bătrân a murit

Un accident tragic a avut loc pe un drum din județul Brașov, în care un bătrân de 72 de ani și nepoții săi au...

Rusia a fost exclusă de la ceremoniile consacrate împlinirii a 80 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz

Reprezentanţii Rusiei au fost excluşi de la ceremoniile consacrate împlinirii a 80 de ani de la eliberarea de către Armata Roşie a lagărului morţii...

Franța vrea o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru situația din Liban

Franţa a solicitat o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre situaţia din Liban care se confruntă cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă