6 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialLiderul unei retele de licitatori pe internet, gasit in casa deputatului Puzdrea

Liderul unei retele de licitatori pe internet, gasit in casa deputatului Puzdrea

O retea de licitatori prin internet a fost identificata dupa ce procurorii au descins, marti dimineata, in 35 de locatii si au ridicat peste 20 de persoane.

Liderul gruparii a fost gasit in casa deputatului PD-L Neamt, Dumitru Puzdrea, informeaza surse judiciare, citate de Mediafax.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au declansat marti dimineata o ampla actiune, in cursul careia 24 de tineri au fost retinuti dupa 35 de descinderi in 5 judete: Valcea, Teleorman, Sibiu, Hunedoara si Bucuresti.

Persoanele retinute sunt acuzate de frauda bancara si piraterie pe contul de licitatii E-bay. Potrivit anchetatorilor, dosarul este instrumentat in colaborare cu FBI.

Modul lor de operare era simplu. Intrau pe un cont fals de pe E-bay, licitau un produs fictiv si copiau pagina unei firme prin care garantau tranzactia. Banii ii ridicau din strainatate si intotdeauna schimbau serverul la care se conectau dupa fiecare tranzactie pentru a fi mai greu de depistat.

Surse judiciare au precizat ca liderul gruparii a fost gasit in locuinta deputatului PD-L de Neamt Dumitru Puzdrea, care – conform declaratiei de avere completata in 9 iunie 2008 – are ca proprietati imobiliare un apartament in strada Nicolae Racota, din sectorul 1 al Capitalei.

Deputatul PD-L Dumitru Puzdrea a declarat, marti, ca locuinta sa in care procurorii DIICOT au gasit o persoana considerata a fi liderul unei retele de fraude pe Internet a fost inchiriata in anul 2007, in baza unui contract inregistrat oficial, insa nu a putut oferi mai multe detalii.

Puzdrea a aratat ca sotia sa, Mihaela Puzdrea, s-a ocupat de incheierea contractului de inchiriere catre o firma, documentul fiind inregistrat la Administratia Financiara in 2007.

Cele mai citite

Inspectorii ANAF primesc statut special și vor fi înarmați

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va fi reorganizată, iar după această procedură, inspectorii de la Antifraudă Fiscală vor avea un statut special și...

Stilul e Mirel din Turnu Măgurele

Miercuri seară, într-o emisiune televizată, Marcel Ciolacu a avut o reacție dură la adresa opoziției. El consideră că membrii ei văd mereu probleme,...

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă