19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialLiderul unei retele de licitatori pe internet, gasit in casa deputatului Puzdrea

Liderul unei retele de licitatori pe internet, gasit in casa deputatului Puzdrea

O retea de licitatori prin internet a fost identificata dupa ce procurorii au descins, marti dimineata, in 35 de locatii si au ridicat peste 20 de persoane.

Liderul gruparii a fost gasit in casa deputatului PD-L Neamt, Dumitru Puzdrea, informeaza surse judiciare, citate de Mediafax.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au declansat marti dimineata o ampla actiune, in cursul careia 24 de tineri au fost retinuti dupa 35 de descinderi in 5 judete: Valcea, Teleorman, Sibiu, Hunedoara si Bucuresti.

Persoanele retinute sunt acuzate de frauda bancara si piraterie pe contul de licitatii E-bay. Potrivit anchetatorilor, dosarul este instrumentat in colaborare cu FBI.

Modul lor de operare era simplu. Intrau pe un cont fals de pe E-bay, licitau un produs fictiv si copiau pagina unei firme prin care garantau tranzactia. Banii ii ridicau din strainatate si intotdeauna schimbau serverul la care se conectau dupa fiecare tranzactie pentru a fi mai greu de depistat.

Surse judiciare au precizat ca liderul gruparii a fost gasit in locuinta deputatului PD-L de Neamt Dumitru Puzdrea, care – conform declaratiei de avere completata in 9 iunie 2008 – are ca proprietati imobiliare un apartament in strada Nicolae Racota, din sectorul 1 al Capitalei.

Deputatul PD-L Dumitru Puzdrea a declarat, marti, ca locuinta sa in care procurorii DIICOT au gasit o persoana considerata a fi liderul unei retele de fraude pe Internet a fost inchiriata in anul 2007, in baza unui contract inregistrat oficial, insa nu a putut oferi mai multe detalii.

Puzdrea a aratat ca sotia sa, Mihaela Puzdrea, s-a ocupat de incheierea contractului de inchiriere catre o firma, documentul fiind inregistrat la Administratia Financiara in 2007.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă