16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialLiderul de la Tiraspol: Unica soluție a conflictului transnistrean ar fi recunoașterea...

Liderul de la Tiraspol: Unica soluție a conflictului transnistrean ar fi recunoașterea Transnistriei

Unica soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean ar fi recunoașterea Transnistriei, însă autoritățile de la Chișinău nu sunt pregătite moral pentru un asemenea pas, a declarat liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, citat duminică de Radio Chișinău, via Agerpres.

Șeful administrației separatiste din Transnistria a făcut aceasta afirmație în cadrul colegiului așa-zisului "Minister de Externe" al nerecunoscutei "republici moldovenești nistrene", a informat sâmbătă portalul de știri transnistrean novostipmr.com.

Vadim Krasnoselski susține că diferendul transnistrean nu poate fi soluționat prin reintegrare sau prin federalizare din cauza disensiunilor de ordin geopolitic existente în regiune de "secole" și a confruntării dintre lumea occidentală și cea rusă.

Liderul de la Tiraspol este convins că politicienii de la Chișinău înțeleg cum s-ar putea soluționa conflictul pe cale politică, dar ei nu sunt gata din punct de vedere moral să facă acest lucru, având în vedere ciclurile electorale neîncetate din Republica Moldova.

"Moscova recunoaște că Transnistria este parte a Republicii Moldova", iar reîntregirea republicii se va face indiferent de ce vor spune așa-numiții lideri din regiunea separatistă", a spus într-o reacție președintele moldovean Igor Dodon, comentând declarațiile făcute de Krasnoselski, potrivit căruia "regiunea transnistreană este un stat stabil și are toate motivele pentru a fi recunoscută", informează duminică publicația Independent.md.

"Transnistria a fost, este și va fi pământ moldovenesc. Noi trebuie să reintegrăm țara și vom face acest lucru. Sunt sigur că reintegrarea țării va avea loc în următorii ani, indiferent de ce spun unii lideri din regiunile Republicii Moldova", a reiterat Dodon.

Cele mai citite

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă