8 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSpecialLiderul COMUNIST din Vietnam – primit la Casa Albă. Ce a discutat...

Liderul COMUNIST din Vietnam – primit la Casa Albă. Ce a discutat cu OBAMA

Președintele SUA, Barack Obama, și liderul Partidului Comunist din Vietnam, Nguyen Phu Trong, au discutat la Casa Albă despre beneficiile Parteneriatului Trans-Pacific.

Obama şi Nguyen Phu Trong au evidențiat nevoia de consolidare a relațiilor între țările lor la 40 de ani de la sfârșitul Războiului din Vietnam, relatează DPA, preluată de Agerpres.

Vizita la Washington a lui Nguyen Phu Trong, secretarul general al comitetului central al Partidului Comunist din Vietnam, vine la 20 de ani de la reluarea relațiilor diplomatice între cele două state. Nguyen este al doilea oficial de top vietnamez care efectuează o vizită în SUA în doi ani.

Obama a spus că a discutat cu oficialul vietnamez despre 'potențialul enorm' al acordului comercial Parteneriatul Trans-Atlantic (TPP), din care fac parte 12 state, înțelegere "ce ar putea aduce o creștere semnificativă a pieței muncii și prosperitate pentru ambele popoare, vietnamez și american".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO Percheziții de amploare în județul Ialomița. Peste 200 de polițiști participă la acțiuni

Peste 200 de polițiști și alte forțe de ordine au desfășurat, miercuri dimineață, 17 percheziții în localitatea Bărbulești, județul Ialomița. Acțiunile au vizat persoane...

Rodica Nassar îl apără pe Ciolacu după gafa lui Ciucă

„Răspuns corect. Nota 10”, este reacția deputatului PSD Rodica Nassar după ce Nicolae Ciucă, întrebat ce calități are Marcel Ciolacu, pe care el nu...

Un atac rusesc asupra orașului ucrainean Dnipro a ucis trei oameni și a rănit alți 18

Cel puţin trei civili au fost ucişi şi alţi 18 au fost răniţi într-un atac cu rachete şi drone explozive ruseşti lansat asupra oraşului...
Ultima oră
Pe aceeași temă