9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialLider maghiar: România este Statul Islamic al Uniunii Europene

Lider maghiar: România este Statul Islamic al Uniunii Europene

Aproximativ 500 de persoane care au participat marţi, în Piaţa Eroilor din Budapesta, la un miting de comemorare execuţiei unor martiri secui la 10 martie 1854, au adoptat o petiţie prin care îi cer lui Victor Ponta să demareze negocieri cu privire la statutul Ţinutului Secuiesc, informează Mediafax.

Liderul Societăţii pentru Ţinutul Secuiesc, Arpad Gyorgy-Mozes, a comparat România cu gruparea jihadistă Stat Islamic. 

"România este Statul Islamic al Uniunii Europene în secolul XXI", a apreciat Arpad Gyorgy-Mozes.

Astfel, liderul maghiar a apreciat că autorităţile române "decapitează" săptămânal drepturile la liberă întrunire, de exprimare şi la "identitate naţională" a maghiarilor din România.

Participanţii la miting au protestat, totodată, faţă de interdicţia impusă primarului din Târgu Mureş de a organiza un eveniment similar în oraşul românesc, relatează MTI. Liderul Societăţii pentru Ţinutul Secuiesc, a declarat la demonstraţie că secuilor din România li s-a interzis dreptul la liberă exprimare și a deunțat o încercare din partea autorităţilor române de a distruge moştenirea arhitectonică a secuilor. 

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă