8.4 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăSpecialLicitaţie pentru reţeaua telecom care va acoperi zonele devaforizate

Licitaţie pentru reţeaua telecom care va acoperi zonele devaforizate

Ministerul pentru Societatea Informaţională organizează o licitaţie pentru concensionarea lucrărilor de construire a unei reţele naţionale de comunicaţii în zonele defavorizate, cu fonduri UE, transmite Mediafax.

Licitaţia va avea loc în 7 ianuarie, iar proiectul este estimat la 369,5 milioane de lei, TVA inclusă (83 milioane de euro).

Potrivit anunţului de concesionare, proiectul RO-NET constă în concesionarea lucrărilor de proiectare şi construire a unei infrastructuri naţionale de comunicaţii şi operarea acestei infrastructuri în vederea furnizării de servicii de comunicaţii in localităţile ţintă (zone defavorizate eligibile) din 35 de judeţe.

“Lucrările se execută cu finanţare din fonduri structurale. Localităţile ţintă sunt repartizate în şapte regiuni consolidate geografic şi administrativ (loturi investiţionale). Suma aferentă cheltuielilor diverse şi neprevăzute se ridică la 7.164.210,00 lei, reprezentând 2,46% din valoarea estimată a contractului. Cuantumul cheltuielilor diverse şi neprevazute pe fiecare lor investiţional este de 1.023.458,57 lei”, se mai spune în anunţul de concesionare publicat pe www.e-licitatie.ro.

Câştigătorul licitaţiei va primi în concesiune reţeaua RO-NET pentru o perioadă de 18 ani, la sfârşitul cărora o poate cumpăra.

Studiul de fezabilitate al proiectului a fost realizat de consorţiul format din societăţile Confero Finance şi Cognos Bussines Consulting, valoarea contractului ridicându-se la 1,88 milioane de lei (2,33 milioane lei cu TVA inclusă), potrivit datelor Ministerului pentru Societatea Informaţională (MSI) anunţate în februarie.

Managmentul proiectului va fi asigurat societăţile Aego Business Consulting şi European Funds Invest pentru 901.716 lei (1,12 milioane lei cu TVA inclusă) pentru 40 de luni, contract câştigat în urma unei licitaţii organizate în 2012.

Cele mai citite

Discursul lui George Simion de la Timișoara, de studiat în școlile politice

Recunosc, de mult nu am mai ascultat un discurs atât de bine elaborat, atât de complex și de asertiv, ca și cel al lui...
00:01:00

VIDEO. Ucraina cere noi sancțiuni împotriva Rusiei

Premierul ucrainean, Denys Shmyhal, a îndemnat marți, 20 februarie, Uniunea Europeană și Japonia să impună noi sancțiuni economice Rusiei după moartea liderului opoziției ruse...

În cine au încredere maghiarii din Covasna

Maghiarii din judeţul Covasna au mai multă încredere în Guvernul de la Budapesta decât în cel de la Bucureşti sau decât în Uniunea...
Ultima oră
Pe aceeași temă