19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialLicitatie aranjata la Curtea de Conturi

Licitatie aranjata la Curtea de Conturi

Curtea de Conturi a Romaniei a organizat o licitatie ilegala pentru a schimba centrala termica din sediul central.
In cadrul licitatiei a fost incalcata flagrant Legea concurentei, deoarece in caietul de sarcini care a stat la baza licitatiei se mentiona, ca o conditie eliminatorie, ca radiatoarele trebuie sa fie de „bimetal tip SIRAL”. Asta in conditiile in care in acest moment radiatoarele din bimetal sunt produse de o singura firma la nivel mondial si in Romania exista un singur importator.
Comiterea ilegalitatilor a fost recunoscuta in fata reporterilor „Romaniei libere” de membrii comitetului de conducere, care au promis solemn ca vor cere verificari pentru clarificarea conditiilor in care a avut loc licitatia.
Reprezentantii Curtii au admis ca, daca ar fi gasit o astfel de licitatie intr-un control, in raportul intocmit ulterior ar fi taxat dur institutia vinovata. Cu toate acestea, licitatia de la Curte nu numai ca nu a fost anulata, dar pretul prevazut initial, 4,5 miliarde de lei, s-a dublat fara explicatii.
Desi presedintele Curtii de Conturi, Dan Drosu Saguna, a promis ca ne va pune la dispozitie acte si stenogramele discutiilor din sedinte, acest lucru nu s-a mai intamplat. Bilantul: o licitatie practic aranjata si 9 miliarde cheltuite aiurea din banii publici. (continuare in pagina de investigatii)

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă