15 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialLibia: 100 de refugiaţi şi-au pierdut viaţa pe o ambarcaţiune

Libia: 100 de refugiaţi şi-au pierdut viaţa pe o ambarcaţiune

100 de persoane şi-ar fi pierdut viaţa pe o ambarcaţiune cu refugiaţi libieni, iar supravieţuitorii au fost nevoiţi să le arunce cadavrele în mare, relatează Sky News, preluat de NewsIn.

Potrivit oficialilor italieni, peste 300 de refugiaţi, deshidrataţi, se aflau pe ambarcaţiunea cu 20 de metri lungime care plutea în derivă de peste 36 de ore.

O supravieţuitoare a declarat: “Eram 300, dar circa 100, în special femei, nu au supravieţuit, iar bărbaţii au fost nevoiţi să le arunce cadavrele în mare“.

Un purtător de cuvânt al Pazei de Coastră, Vittorio Alessandro, nu a putut confirma informaţia. Însă a precizat că refugiaţii au fost salvaţi la 167 de kilometri sud de Lampedusa, iar ambarcaţiunea este escortată spre mal.

Refugiaţii au fost zăriţi prima dată de o barcă cipriotă, care a alertat Paza de Coastă italiană.

Trei refugiaţi, printre care o femeie gravidă, au fost transportaţi cu elicopterul de pe vapor la un spital de pe insula Lampedusa.

Zeci de mii de muncitori imigranţi africani provenind din Libia au ajuns în ultimele zile pe insula italiană. În aprilie, circa 250 de refugiaţi s-au înecat, când Paza de Coastă italiană a încercat să îi salveze.

Cele mai citite

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...

Fiul unui director din Consiliul Județean Buzău, mort într-un accident rutier

Un tânăr din Buzău, fiul unui director din Consiliul Județean, a murit cu câteva ore înainte să împlinească vârsta de 24 de ani!...

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă