19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialLiberalul Ioan Lazar a demisionat din CL Alba Iulia

Liberalul Ioan Lazar a demisionat din CL Alba Iulia

Controversatul om de afaceri albaiulian, Ioan Lazar, a renuntat la functia de consilier local, el inaintand o demisie in acest sens CL. Alesii locali vor lua act de demisia colegului lor in sedinta care va avea loc in aceasta saptamana. Cu aceeasi ocazie, membrii CL vor valida mandatul de consilier al urmatorului candidat de pe lista PNL la alegerile locale din 2004. Este vorba despre presedintele organizatiei din Alba Iulia a partidului, Gabriel Plesa.
Motivul oficial al demisiei liberalului Ioan Lazar este faptul ca acesta ocupa, de aproape trei luni, postul de director al Directiei de Contracte din cadrul Departamentului pentru Armamente al Ministerului Apararii Nationale. El a fost impus in functia respectiva de prietenul si seful pe linie de partid, ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu.
Ioan Lazar este unul din miliardarii controversati din Alba, el fiind implicat in mai multe afaceri care au ridicat semne de intrebare de-a lungul anilor. Cea mai cunoscuta dintre acestea este falimentarea societatii comerciale „UTEPS” SA Alba Iulia in perioada in care a fost administrata de o alta firma apartinand omului de afaceri. Liberalul a reusit, insa, sa ramana in prim-planul vietii politice si economice din judetul Alba.
De mentionat ca Lazar este ultimul dintr-o serie de membri ai PNL Alba care au fost impusi de Atanasiu in functii importante din Guvern sau in institutii subordonate Executivului. Alti liberali ajunsi peste noapte in posturi-cheie sunt Stefan Cosmeanu, care este presedintele Agentiei Nationale de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale, Mihai Nicusor – directorul companiei „Romtehnica”, subordonata Ministerului Apararii, si Dan Marcu, subsecretar de stat in cadrul Agentiei Nationale Sanitar-Veterinare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă