19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialLiberalii botosaneni i-au cerut demisia prefectului

Liberalii botosaneni i-au cerut demisia prefectului

Prefectul de Botosani Cristian Roman a fost acuzat de liberalii botosaneni ca face politica. Conducerea interimara PNL Botosani i-a cerut public acestuia demisia de onoare. In caz contrar, ei vor trimite la centru un protest scris impotriva primului reprezentant al Guvernului in teritoriu si vor cere sefilor de la centru sa analizeze situatia.
Protestul a fost aprobat in sedinta Biroului Permanent Teritorial care a avut loc duminica in prezenta ministrului Cristian David. Gheorghe Ciubotaru, presedintele interimar al organizatiei judetene Botosani l-a acuzat pe prefectul Cristian Roman ca prin consilierii de la cabinetul sau si sefii institutiilor deconcertate, face campanie pentru initiativa politica a fostului lider liberal, Theodor Stolajan. „O alta masura pe care am luat-o este un protest pentru actiunile prefectului Cristian Roman pentru faptul ca prin consilierii sai se ocupa de inregistrarea membrilor in noul partid si se foloseste pentu inscrierea lor pe liste de angajatii institutiilor deconcentrate. Cerem din acest motiv demisia de onoare a prefectului Cristian Roman, pentru ca in calitatea sa are interdictie clara de a face politica. E inacceptabil ca prefectul sa fie instrument de strangere de semnaturi pentru un partid, oricare ar fi acela”, a declarat Gheorghe Ciubotaru, presedintele interimar al PNL Botosani.
In replica la acuzatiile care i s-au adus, prefectul Cristian Roman a spus ca nu are nici cea mai mica implicare in aceaste actiuni si le-a cerut sefilor de la institutiile deconcentrate care au fost somati de el sa stranga semnaturi sa o declare. „Nu este adevarat. Nu am dat nici un telefon si daca exista vreun sef de institutie care a spus asa ceva sa vina sa vorbeasca cu mine fata in fata. Cat timp nu sunt amestecat in politica, nu mi se pare corect sa amestec eu politica in administratie. Dar apropo de demisii, mai este cineva care mi-o tot cere de un an si jumatate si nu reuseste si care se numeste Constantin Contac. Nu ma bag in politica decat daca voi reveni si asta se va intampla numai daca cetatenii vor dori acest lucru”, a declarat prefectul Cristian Roman.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă