21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialLiberali reabilitati si democrati nemultumiti

Liberali reabilitati si democrati nemultumiti

Viceprimarul liberal al Sucevei, Angela Zarojanu, si consilierul local liberal Mihai Aurel Steiciuc au primit, dupa aproape doi ani de asteptare, un raspuns favorabil din partea Comisiei Centrale de Onoare si Arbitraj a PNL.

Raspunsul a fost dat cu privire la contestatia facuta ca urmare a unei decizii a partidului de sanctionare a lor pentru „colaborare cu PSD”. Cei doi au fost „judecati” si „condamnati” de Biroul Judetean al PNL pentru ca ar fi facut intelegeri cu PSD in sensul obtinerii de catre Angela Zarojanu a postului de viceprimar al Sucevei. Conditia impusa de PSD a fost ca fostul primar al Sucevei, Marian Ionescu, sa fie votat de consilierii Aliantei ca viceprimar. Jocurile au fost facute chiar sub nasul primarului liberal Ion Lungu si al senatorului Gheorghe Flutur, care au asistat neputinciosi la parafarea prin vot a intelegerii politice obscure.

Marginalizarea inamicilor senatorului Gheorghe Flutur

La acea vreme, Mihai Aurel Steiciuc era vicepresedinte organizatoric la nivel judetean, iar Angela Zarojanu presedintele Organizatiei Municipale Suceava a partidului si membru in Biroul Judetean. In urma persiunilor facute de senatorul Gheorghe Flutur, cei au fost suspendati pe o perioada de un an din PNL si din functiile pe care le detineau. Decizia COA prevede ca cei doi sa-si redobandeasca functiile detinute in 2004. Astfel, viceprimarul Angela Zarojanu ar trebui sa preia sefia organizatiei municipale a PNL Suceava de la consilierul judetean Dan Gabriel Gospodaru.

Democratii vor sa-si ia revansa

Schimbarea politica din PNL nu a lasat indiferenta conducerea organizatiei municipale a PD Suceava. Presedintele acestei structuri politice, consilierul local Niculai Barba, a fost marele perdant in urma trocului PNL-PSD pentru functia de viceprimar. De aceea, liderul democratilor suceveni a simtit ca poate sa-si ia revansa si a conditionat reabilitarea liberalilor Angela Zarojanu si Mihai Aurel Steiciuc cu realegerea functiei de viceprimar al Sucevei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă