25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialLetonia sprijină aderarea României la Schengen, dacă toate condiţiile sunt îndeplinite

Letonia sprijină aderarea României la Schengen, dacă toate condiţiile sunt îndeplinite

Letonia sprijină aderarea României la Spaţiul Schengen dacă toate cerinţele necesare sunt îndeplinite, a declarat, joi, la Bucureşti, Girts Valdis Kristovskis, ministrul leton de Externe, potrivit Mediafax.

„Sprijinim aderarea la Spaţiul Schengen, iar poziţia Letoniei este una de susţinere deplină. Dacă sunt îndeplinite toate cerinţele, România trebuie să devină membru al Spaţiului Schengen”, a spus ministrul de Externe al Letoniei, după întâlnirea cu Teodor Baconschi.

Ministrul român de Externe i-a mulţumit acestuia pentru poziţia susţinută şi a precizat că Girts Valdis Kristovskis a spus în discuţiile bilaterale că nu trebuie făcută o conexiune între aderarea la Spaţiul Schengen şi MCV, chiar dacă reforma în domeniul justiţiei trebuie continuată în ritm cât mai susţinut.

„Îi mulţumesc domnului ministru şi pentru poziţia actuală de principiu pe Schengen. A spus clar că, odată ce ne-am făcut temele, trebuie să fim admişi pe merite individuale şi că nu există o legătură între MCV şi accesul în Schengen, chiar dacă reforma justiţiei trebuie să continue într-un ritm cât mai susţinut”, a spus Baconschi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă