14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialLetonia îşi construieşte un gard cu senzori la graniţa cu Rusia

Letonia îşi construieşte un gard cu senzori la graniţa cu Rusia

Letonia va construi un gard pe unele segmente ale frontierei sale cu Rusia, care are o lungime totală de 270 de kilometri, pentru a opri intrarea migranților pe teritoriul leton, relatează Europa Liberă în pagina electronică, citată de Mediafax. 

O purtătoare de cuvânt a Ministerului leton de Interne a anunțat marți că gardul va acoperi 90 de kilometri de graniță în mai multe sectoare ale frontierei și va fi dotat cu senzori.

Gardul face parte dintr-un proiect pe patru ani, în valoare de 20 de milioane de euro, destinat întăririi și marcării mai eficiente a graniței Letoniei cu statul vecin din est.

Proiectul a fost conceput anul trecut, dar purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne de la Riga a precizat că a devenit o prioritate din cauza actualei crize a migranților din Europa.

Aproximativ 300 de migranți au intrat ilegal anul acesta în Letonia venind din Rusia. Cei mai mulți dintre ei provin din Vietnam, dar şi din Siria și Irak.

Acest anunţ intervine la câteva zile după ce preşedintele Sindicatului poliţiei germane (DPolG), Rainer Wendt, a declarat că Germania ar trebui să construiască un gard de-a lungul frontierelor, pentru a opri fluxul imigranţilor.

Wendt a precizat, într-un interviu pentru Welt am Sonntag, citat de Deutsche Welle în pagina online, că pentru controlarea graniţelor germane sunt necesare măsuri dure, precum construcţia unui gard la frontiera cu Austria.

Acest gest ar genera o reacţie în lanţ în alte state europene, care se confruntă cu sosirea a mii de refugiaţi din Siria şi alte ţări. “Dacă ne închidem graniţele astfel, Austria va îşi închide de asemenea frontiera cu Slovenia. Acesta este exact efectul de care avem nevoie”, a precizat Wendt.

Guvernul german, care a criticat dur decizia Ungariei de a construi un gard înalt de 3,5 metri la frontiera cu Serbia, consideră că o astfel de barieră nu ar opri fluxul de imigranţi, a declarat purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert, citat de Reuters în pagina online.

Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Partidul AUR susține că este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția

Politicianul Dan Tanasă, purtător de cuvânt al AUR, susține că partidul său este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția, Neue Zürcher Zeitung (NZZ). "Un...
Ultima oră
Pe aceeași temă