13.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialLecţii despre dinozauri predate elevilor din Galaţi

Lecţii despre dinozauri predate elevilor din Galaţi

La Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi este dezvoltat în această săptămână proiectul „Educaţia altfel”.

 

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii (CMSN) Galaţi găzduieşte începând de ieri, săptămâna „Educaţia altfel”, program educaţional iniţiat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al complexului muzeal Florin Matei, „manifestarea are ca scop implicarea copiilor preşcolari, a elevilor şi a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor  şi preocupărilor diverse ale acestora, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii, nu neapărat  în cele prezente în curriculumul naţional şi să stimuleze participarea lor la acţiuni variate, în contexte nonformale”.

Secţia „Observator Astronomic – Planetariu” din cadrul CMSN va organiza în cele 5 zile de dezvoltare a proiectului o serie de activităţi specifice astronomiei, prin care participanţii vor fi familiarizaţi cu secretele observaţiilor astronomice, de la vizionare de spectacole în Planetariu, vizitarea Observatorului Astronomic, observaţii solare în H-alfa şi în lumină vizibilă pe terasa de observaţii astronomice, prezentarea principalelor stele şi constelaţii ale cerului de primăvară, video-astronomie, transmisia de imagini cu Luna pe plasma din Observatorul Astronomic, la observaţii astronomice lunare şi ale planetelor Venus, Marte, Jupiter şi Saturn, precum şi observarea principalelor stele şi obiecte deep-sky vizibile în această perioadă.

Activităţile de zi la Observatorul Astronomic se vor desfăşura în intervalul 9.00-16.00, iar cele de noapte în intervalul 19.00-22.00. Tot în cadrul Săptămânii „Educaţia altfel”, Secţia „Muzeu” din cadrul CMSN va organiza o conferinţă ştiinţifică, cu tema „Modernitatea dinozaurilor”, susţinută de conf. univ. dr. Ion Cojocaru de la Facultatea de Biologie a Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi.

Copiilor le vor fi prezentate, într-un mod interactiv, informaţii despre descoperirea dinozaurilor, diversitate şi evoluţie, trăsături ale dezvoltării, mituri şi curiozităţi despre dinozauri. 

Cele mai citite

Fermierii români renunță să mai folosească îngrășăminte, Faliment sigur

În România, devine tot mai greu pentru fermierii mici să facă agricultură, iar o mare parte dintre ei se îndreaptă către faliment, dacă...

CEC Bank – Credit ipotecar imobiliar cu dobândă fixă în primii 5 ani

CEC Bank oferă credite ipotecare imobiliare cu dobândă fixă de 5,55%, în primii 5 ani, ulterior variabilă, pentru cei care își încasează veniturile prin Bancă. ”În...

”Au început lucrările cu două utilaje”

Lucrările pe lotul 3 al autostrăzii A7, care leagă localitatea Pietroasele de municipiul Buzău, au început pe 1 martie, dar se pare că...
Ultima oră
Pe aceeași temă