11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialLavrov și Gherman, discuții despre retragerea trupelor ruse din Republica Moldova

Lavrov și Gherman, discuții despre retragerea trupelor ruse din Republica Moldova

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Natalia Gherman, și cel al Rusiei, Serghei Lavrov, au discutat despre problema retragerii forțelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, relatează Agerpres.

Cei doi miniștri au discutat și despre evoluțiile în reglementarea conflictului transnistrean, părțile pledând pentru soluționarea acestuia pe baza respectării suveranității si a integrității teritoriale ale Republicii Moldova, arată un comunicat al diplomației de la Chișinău.

De asemenea, a fost abordată situația școlilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană și asigurarea accesului la terenurile agricole pentru locuitorii din satul Doroțcaia. Ministrul Natalia Gherman a prezentat argumentele care infirmă declarațiile cu privire la existența unor acțiuni de blocare a regiunii transnistrene a R. Moldova.

De asemenea, cei doi oficiali au convenit asupra desfășurării unor consultări bilaterale la nivel de experți pentru a discuta efectele asupra relațiilor moldo-ruse ale semnării de către Republica Moldova a Acordului de asociere cu UE, care va cuprinde și acordul de liber schimb.

La finele întrevederii, cei doi miniștri de externe au semnat Planul de consultări între Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova și Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse pentru anii 2014-2015.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă