16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialLaszlo Tokes îi cere 100.000 de lei daune lui Victor Ponta

Laszlo Tokes îi cere 100.000 de lei daune lui Victor Ponta

Preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, europarlamentarul Laszlo Tokes, a anunţat că îl va da în judecată pe prim-ministrul României, Victor Ponta, care l-a acuzat că a reprezentat în ultimii 20 de ani interese străine îndreptate împotriva României. Ieri dimineaţă, avocatul lui Tokes, Elod Kincses, a declarat la Târgu-Mureş că a depus deja o plângere la adresa lui Ponta pentru răspundere civilă delictuală şi că europarlamentarul îi cere daune acestuia de 100.000 de lei.

 

Macovei a refuzat

 

Potrivit lui Kincses, acesta a contactat-o şi pe Monica Macovei să se alăture acestui proces, pentru că premierul s-a referit şi la europarlamentarul PDL în declaraţia referitoare la Tokes, însă Macovei a refuzat. “Legislaţia din România îi apără pe parlamentari de imunitate, aşa că nu este cazul să introducem o acţiune penală. În schimb, am introdus o acţiune pentru răspundere civilă delictuală pentru faptă proprie, pentru că, în acest caz, nu mai intervine imunitatea. Afirmaţia domnului Ponta este una gravă şi trebuie să probeze acest lucru, dacă va reuşi. Am cerut 100.000 de lei daune, iar în caz de câştig banii vor fi folosiţi în scopuri caritabile”, a declarat avocatul lui Tokes. Victor Ponta este şi parlamentar, de aceea avocatul maghiar s-a referit la imunitatea parlamentară. Dacă premierul îşi va cere scuze, însă, europarlamentarul îşi va retrage plângerea.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă