22.8 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSpecialLapoviţă şi vânt puternic pe drumul spre Valea Prahovei

Lapoviţă şi vânt puternic pe drumul spre Valea Prahovei

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că sâmbătă, începând cu ora 12:30, pe DN1, spre Valea Prahovei, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de lapoviţă şi vânt puternic, informează realitatea.net.

La Predeal ninge viscolit.

Cu toate că vineri dispeceratele de monitorizare a traficului au înregistrat pe sensul de mers Bucureşti – Braşov 7.565 de autovehicule la Sinaia şi 12.415 la Bărcăneşti (faţă de 9.267 la Sinaia şi 15.407 la Bărcăneşti vinerea trecută), numeroşi turişti au ales să plece astăzi la munte.

Se circulă în coloană la Comarnic şi pe raza staţiunilor montane. Chiar şi pe sensul de mers către Bucureşti a început să se formeze o coloană de maşini, pentru că, din cauza vremii şi a faptului că puţine pârtii mai permit practicarea sporturilor de iarnă, unii turişti au început deja să pornească spre casă.

Poliţia le recomandă conducătorilor auto să reducă viteza de deplasare, să ţină ambele mâini pe volan şi să se aştepte la schimbări bruşte de traiectorie, mai ales când trec prin dreptul autovehiculelor de dimensiuni mari.

Totodată, conducătorii auto trebuie să ţină cont şi de faptul că vântul poate rupe crengi sau chiar copaci, iar orice călătorie în asemenea condiţii implică un risc.

Cele mai citite

Motrenismul

În istoria Regatului român, probabil cea mai suveranistă perioadă din istoria poporului român, au existat mai multe curente de gândire: poporanismul, semănătorismul și trăirismul....

Eveniment la Academia Română. Un omagiu: lansarea volumului „Andrei Rădulescu – Corespondență“

Academia Română găzduiește marți, 16 aprilie 2024, lansarea volumului „Andrei Rădulescu – Corespondență“, editat de Fundația „Andrei Rădulescu și a Marilor Juriști Români“ și...

Modificări ale traseelor tramvaielor de pe Calea Moșilor

Începând de duminică, 14.04.2024, STB SA va aplica măsura de reorganizare a liniilor de tramvai care funcționează în zona istorică de pe Calea Moșilor,...
Ultima oră
Pe aceeași temă