25.7 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSpecialLanterna cu GPS și poșeta cu acumulatori, printre gadget-urile vedetă de la...

Lanterna cu GPS și poșeta cu acumulatori, printre gadget-urile vedetă de la CES Las Vegas 2015

Anul acesta la CES Las Vegas, câteva gadget-uri au făcut valuri: un port care transformă orice televizor într-un Smart TV, o lanternă cu GPS și o poșetă cu acumulatori, scrie publicația endgadget.com.

Unul dintre dispozitive este un computer stick care rulează windows 8.1 și care transformă orice televizor într-un smart tv. Dispozitivul are aspect de dongle HDMI și este dotat cu un procesor quad-core Atom, cu o capacitate de stocare 32 GB și memorie RAM 2 GB, wireless, bluetooth 4.0 și port USB.

Lanterna FOGO este o lanternă a cărei lumină poate fi reglată cu ajutorul unui buton special și este dotată cu o carcasă rezistență la apă și șocuri mecanice. Este confecționată dintr-un polimer special a cărei duritate este aproape egala cu cea a tungstenului. Are receptor A-GPS, conectat automat la sistemele de poziționare globală și la sateliți și poate afișa poziția pe un mic ecran. În plus funcționează și ca un walkie-talkie cu alte lanterne de același model și poate transmite mesaje voce, morse sau mesaje.

Mai multe, lanterna își reglează intensitatea luminoasă în funcție de unghiul la care este orientată, are accelerometru gravitațional care poate detecta și poate măsura tot felul de parametrii atunci când cazi și dă singură alerta spre alți utilizatori de lanterne FOGO. Gadget-ul poate funcționa și ca baterie externă și prin intermediul portului USB poate alimenta telefoane de tip iPhone sau diferite modele de smartphone echipate cu Android sau Windows Phone.

Si dacă până acum se credea că gadget-urile se adresează în special bărbaților, la CES 2015 a fost expusă poșeta multitasking.

Modelul expus în cadrul târgului conține, în funcție de design, o baterie de 6000 sau 10.000 mAh, astfel încât poți încărca în ea diverse dispozitive precum telefonul sau tableta ta. Mai mult, poșeta are lumină în interior și este foarte utilă în locuri întunecate atunci când cauți cheile sau diferite accesorii feminine.

Cele mai citite

Canicula a leșinat din cauza Dianei Șoșoacă

Ilustrație: Marian Avramescu Valul de căldură ce a poposit deasupra Bătrânului continent și care i-a pus pe gânduri și pe specialiștii Administrației Naționale de...

Șoșoacă și Lazarus, oficial europarlamentari

Diana Iovanovici-Șoșoacă, președintele Partidului S.O.S. România, și Luis-Vicențiu Lazarus sunt în mod oficial europarlamentari, anunță formațiunea politică. „Această victorie nu este doar a noastră, a...

OMS avertizează asupra medicamentelor pentru diabet contrafăcute

Medicamente pentru diabet contrafăcute se află în circulaţie începând din anul 2022, o problemă care afectează toate regiunile lumii, a avertizat, într-un comunicat, Organizaţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă