19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialLansarea cartilor Thompson in Romania!

Lansarea cartilor Thompson in Romania!

Editura HERALD alaturi de partenerii sai, Otilia Mantelers si TOTUL DESPRE MAME, va invita vineri, 13 septembrie 2013, orele 18.00, in Gradina Verona, la evenimentul de lansare a doua dintre cartile psihoterapeutului Michael Thompson:

CRESCANDU-L PE CAIN si PRIETENI BUNI, DUSMANI APRIGI

Lansarea cartilor are loc cu o saptamana inainte de vizita autorului in Romania si este o invitatie deschisa de a va familiariza cu cele mai importante idei ale psihoterapeutului despre viata sociala a copiilor, dinamica relatiilor de prietenie si, in special, educatia si viata emotionala a baietilor.

Vor fi prezenti la lansare trainerul Otilia Mantelers, specialisti din echipa TOTUL DESPRE MAME, traducatoarele Laura Frunza si Sanda Watt, psihologul Gyorgy Gaspar, cel mai cunoscut tatic blogger din România, Dedi Grigoroiu (www.ta-su.ro ) si Gabriela Deniz, editor Herald. Organizatorii au pregatit si un moment atipic de interacţtiune cu publicul: parintii pot afla pe propria piele efectele harjoanei si a jocului ca forma de comunicare extrem de expresiva.

Cartile sunt traduse pentru prima data in limba romana si inaugureaza la editura Herald o colectie deosebita dedicata cresterii constiente a copiilor. Colectia poarta titlul “Parentaj” si este coordonata de Otilia Mantelers, formator recunoscut la noi in tara si trainer de Playful Parenting:

“In cartea Crescandu-l pe Cain, Michael Thompson, impreuna cu colaboratorul sau Dan Kindlon, PhD, doi dintre cei mai renumiti psihologi specializati in copii, impartasesc ceea ce au invatat in doua decenii de experienta cu baietii si familiile lor. Povestesc despre aceasta generatie a baietilor care sufera: baieti tristi, tematori, furiosi si tacuti. Impreuna cu Dan Kindlon, Michael Thompson raspunde la intrebarea cruciala, de baza: Care sunt lucrurile de care baietii au nevoie si nu le primesc?”

Evenimentul este adresat tuturor parintilor interesati sa afle mai multe despre copiii lor, dar si publicului larg care isi doreste sa descopere mecanismele fine care ne construiesc universul inca din copilarie; veti afla motivele pentru care un tata (si, in definitiv, orice parinte) ar trebui sa citeasca aceste carti si sa participe la conferinta; cum pot mamele sa inteleaga mai limpede spectrul emoţional al baietilor si ce stereotipuri comportamentale mostenite construiesc societatea cu bune si cu rele.

“Primele caramizi ale capacităţii copilului de a socializa sunt puse de parinti in primii ani de viata, in mod paradoxal, in cele mai intime momente ale relatiei dintre ei. In prieteniile lor cele mai apropiate copiii reiau modelul de atasament pe care l-au construit cu adultii din viata lor in acesti ani.” Gabriela Deniz, redactor Herald, despre cartea Prieteni buni, dusmani aprigi

Lansarea se va incheia cu o sesiune de intrebari si raspunsuri. Incurajam publicul sa adreseze intrebari invitatilor nostri, persoane competente care pot raspunde cu claritate asupra subiectelor puse in discutie.

Cartile pot fi comandate online, pe site-ul editurii Herald sau cumparate la lansare, in cadrul conferintelor Thompson si din librarii.

Despre sosirea autorului in tara gasiti detalii pe site-ul oficial CONFERINTELE MICHAEL THOMPSON IN ROMANIA.

Dr. Michael Thompson este un renumit psiholog de copii care sustine conferinte la nivel international, pe teme legate de dezvoltarea baietilor, si organizeaza ateliere pentru parinti, profesori si studenti, axate pe rezolvarea de probleme in parentaj. Este consilier scolar si consultant scolar deosebit de apreciat de institutii si parinti, activand in prezent in cadrul unei scoli de baieti din Boston. Are o experienta de mai mult de 15 ani ca terapeut si consilier pentru familie si copil. Intre cartile scrise de el, singur sau in colaborare, se regasesc si titluri precum:

· The Pressured Child: Freeing Our Kids from Performance Overdrive and Helping Them Find Success in School and Life (2004)

· It’s a Boy!: Your Son’s Development from Birth to Age 18 (2008)

· Homesick and Happy: How Time Away from Parents Can Help a Child Grow (2012)

Detalii: http://www.michaelthompson.ro/

Partener joaca: echipa de teatru Zendoo – teatru pentru dezvoltarea emotionala a copiilor. Parintii sunt incurajati sa isi aduca si copiii la acest eveniment pentru ca avem alaturi de noi o echipa de de specialisti in joaca.

PARTENERI MEDIA: Radio România Cultural, România Liberă, Ziarul Ring, Copilul.ro, Gratuitor.ro, Calendar Evenimente, Filme-Cărţi.ro, PrWave, UrbanKid.ro, 4Arte.ro, Bookblog.ro, Hyperliteratura.ro, Booktopia.ro, AgenţiadeCarte.ro, RegieLive.ro, Studenţie.ro, Bookuria.info, Zibo.ro, TrăieşteConştient.ro, OraşulMeu, BigCityLife.ro, Tati.ro, ÎnJoacă.ro, Melc-Codobelc.ro, PărinţiAutentici.ro, CentrulVechi.ro, Artline.ro, TotuldespreMame.ro, SR-Club of Serial Readers, AstroCafe.ro, Doctor.ro, Bookmag.ro, PoveştideCălătorie.ro

Intrarea la eveniment este liberă.
Vă mulţumim şi vă aşteptăm cu interes!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă