9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialLagarde: FMI nu va cere Greciei noi tăieri de cheltuieli bugetare

Lagarde: FMI nu va cere Greciei noi tăieri de cheltuieli bugetare

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a anunţat că Fondul nu va cere Greciei noi economii bugetare şi nici tăieri nediferenţiale ale pensiilor şi salariilor.

“Dacă vor fi necesare noi măsuri, pot să vă spun un lucru, că nu vor fi sub forma unor noi măsuri bugetare sau de reduceri generalizate, nediferenţiale, ale salariilor şi pensiilor”, a afirmat Lagarde într-o conferinţă de presă la Washington, citată de AFP.

Troica creditorilor Greciei (FMI, Comisia Europeană şi BCE) efectuează un nou audit al finanţelor ţării, pentru a decide furnizarea sau nu a unei noi tranşe de împrumut, în cadrul planului de salvare convenit în primăvara anului trecut în schimbul unei austerităţi drastice.

La sfârşitul lunii septembrie, FMI şi Comisia Europeană au anunţat o pauză a discuţiilor cu autorităţile elene, din motive tehnice, relatează Mediafax.

Lagarde a dat însă asigurări că este prematur de anticipat concluziile delegaţiei, care va reveni la Atena la sfârşitul lunii octombrie.

Potrivit presei elene, FMI este pe cale să ceară Greciei noi măsuri de austeritate, în valoare de 6,7 miliarde de euro, care să fie aplicate până în 2016.

Lagarde a arătat că Grecia va avea rezultate peste aşteptări şi va obţine în acest an un excedent bugetar primar, care exclude serviciul datoriilor.

FMI estimează că datoria publică a Greciei va scădea uşor în 2014, la 174% din PIB.

Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă