19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialLa Sibiu s-a deschis Salonul International de arta fotografica

La Sibiu s-a deschis Salonul International de arta fotografica

Sub inaltul patronaj al Federatiei Internationale de Arta Fotografica, la Sibiu s-a deschis Salonul de Arta Fotografica, ajuns la editia a XI-a datorita inimosilor organizatori de la Fotoclubul „Orizont”. Din cele peste 2000 de lucrari trimise (fotografii si diapozitive) au fost retinute pentru a acoperi simezele Muzeului Brukenthal (sectia Arta contemporana) 300 de fotografii, remarcabile prin diversitatea tehnicilor, emotia mesajului si inspiratia temelor alese. Un juriu international condus de redactorul-sef al National Geographic-Romania, Cristian Lascu, a acordat numeroase premii. Au fost premiati cu medalii de aur Radu Stanese (Romania) si Luis Alberto Franke (Argentina), cu medalii de argint Omer Jaglidere (Turcia) si David Brusnjak (Slovenia) si cu medalii de bronz Ulrich Texteres (Germania) si Amleto Bacci (Argentina). Au mai fost acordate 33 de premii, la vernisaj proiectandu-se si lucrarile selectionate.
La vernisajul Salonului au participat membrii unei importante delegatii luxemburgheze si primarul Sibiului, Klaus Johannis, evenimentul constituind o excelenta prefata la viitoarele manifestari ce vor fi gazduite in Capitala Culturala a Europei din 2007.
Si, cum o imagine echivaleaza cu mai mult de o mie de cuvinte, Salonul sibian ii invita pe amatorii artei fotografice sa admire o excelenta selectie de opere pana la mijlocul lunii noiembrie. Un catalog editat in perfecte conditii grafice cuprinde aproape un sfert din lucrarile inscrise la Salon. Numerosul public aflat la vernisaj a conferit celei de-a XI-a editii a Salonului International de la Sibiu statutul de eveniment cultural major al toamnei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă