20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialLa Sibiu, o groapa mare = reabilitare

La Sibiu, o groapa mare = reabilitare

Vechea poveste s-a repetat din nou, ghinionul care a lovit Sibiul pe vremea in care societatea Drumuri si Prestari in Constructii SA (DPC) era condusa de muzicantul la muzicuta Tiberiu Tant a lovit iarasi. A lovit cu duritate tocmai in orgoliul european al primarului Klaus Johannis, care, fiind profesor de fizica la baza, are scuza ca nu ar cunoaste legenda mesterului Manole. Sau poate o cunoaste, dar omului din spatele volanului de Audi A6 albastru nu-i vine sa creada ca in asemenea vremuri moderne ajunge sa o traiasca pe propria piele.
Ce se-ntampla… Vara trecuta si apoi toamna pana tarziu, muncitorii de la societatile de servicii publice s-au apucat sa modernizeze strada Semaforului, din Sibiu, o zona intens circulata pentru ca face legatura cu zona industriala de est, deci nu e o strada din alea secundare. Muncitorii s-au apucat au schimbat canalizarea, au schimbat tevile ce mai era de schimbat, au mai venit si aia cu conductele de gaz si cu electricitatea, apoi, prin noiembrie totul a fost predat la cheie pentru ca primarul Sibiului sa mai bifeze o investitie pe raboj. Ceea ce nu e neaparat un lucru rau, daca gandim nemteste.
Numai ca ghinionul lui Johannis este acela ca firmele care se ocupa de serviciile publice au niste muncitori care taie de trei ori inainte sa gandeasca o data. Investitia complexa de pe strada Semaforului a costat Primaria si bugetul local peste 50 de miliarde lei, pe care Klaus, altfel un om strans la punga ca un senior medieval, i-a dat fara sa cracneasca pe lucrare.
Nu trecu timpul si se intampla ca muncitorii de la Apa si-au adus aminte ca au lasat forfeca in pacient si trebuie sa-l mai taie o data ca s-o scoata. Cam asa vine vorba, ca pe masa doctorului Ciomu, nu alta. Strada Semaforului, frumos aranjata si asfaltata, ca un colt de Occident, a fost rapid operata de casapii de la Apa-Canal, sa repare oamenii o teava, acolo. Nu a fost de-ajuns si de cand strada de 50 de miliarde a fost inaugurata cu tam-tam, casapii au mai taiat-o inca de doua ori, parca in bataie de joc, nu alta. Acum, o groapa astupata de mantuiala se lateste de-a latul strazii de 50 de miliarde, iar primarul Sibiului tuna si fulgera cum ca unii or sa plateasca din buzunarul lor interventia. „Bai, da' uite, pe asta chiar n-o credem pana nu o s-o vedem cu ochii nostri”, zic oamenii de pe-acolo cu mult subinteles.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă